Philips Hue-systemet får en ny «Sync Box» som kan tolke bildet på TV-en din og overføre fargene til smartpærene i rommet.
Philips Hue-systemet får en ny «Sync Box» som kan tolke bildet på TV-en din og overføre fargene til smartpærene i rommet. (Foto: Signify)

Philips' nye Hue-boks kan få lysene dine til å blinke i takt med TV-en

Har du hatt en Philips-TV med den såkalte Ambilight-teknologien, er det gjerne slik at du kvier deg for å bytte til en TV fra en annen produsent uten denne teknologien.

Fremover blir det valget muligens enklere å ta, og det er faktisk takket være Philips selv – eventuelt Signify, som selskapet bak smartpærene Hue nå heter. 

Surroundlys 

De lanserer nemlig Philips Hue Play HDMI Sync Box, en liten boks du kobler mellom signalkilden din og TV-en. Boksen vil så tolke bildene på skjermen til farger og overføre det til belysningen i rommet, for det Signify kaller «surroundbelysning». 

Sync Box har fire HDMI-innganger og skal kunne velge kilde automatisk etter hvor signalet kommer fra. Opptil ti fargede Hue-pærer eller -lamper skal kunne konfigureres til å lyse opp etter TV-bildet, og systemet konfigureres i en egen app uavhengig av den vanlige Hue-appen.

Hue-boksen har fire HDMI-innganger og én utgang. Den veier en snau halvkilo. Foto: Signify

Ikke billig 

I den kan du blant annet «finjustere lysstyrken i tillegg til lyseffektenes hastighet og intensitet».

Boksen støtter videreformidling av signal i 4K-oppløsning og HDR10, og Signify hevder også at boksen ikke skal føre til noen forsinkelse på veien.

Den støtter imidlertid ikke HDR10+ eller Dolby Vision – signalet kan passere gjennom, men boksen er ikke i stand til å tolke det. 

Prisen? 2.699 kroner når den kommer i butikk rundt 15. oktober. 

Om du synes det er stivt finnes det også en mulighet i form av appen Hue Sync, men den fungerer kun til PC og Mac. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen