Philips' nye app gir deg heftige lyseffekter til filmene, låtene og spillene dine

Philips Lighting, eller Signify som selskapet nå heter, har i en pressemelding kunngjort sin nye Hue Sync-applikasjon til Windows og macOS. Appen lar deg synkronisere lyseffekter med filmer, musikk eller spill ved hjelp av smartlysene i Hue-serien.

Dermed kan eksplosjoner eller solnedganger du ser på skjermen «utvides» til utenfor skjermen og lyse opp hele rommet i matchende farger. Vi snakker altså om samme teknologi som Philips' Ambilight-løsning vi finner i TV-er, men med den nye appen får teknologien en bredere anvendelse.

En demonstrasjon av hvordan det hele fungerer ser du i 360-gradersvideoen over.

Analyserer innholdet med smart algoritme

Appen fungerer ved å analysere innholdet på skjermen og synkronisere lysene med innholdet ved hjelp av det Philips kaller en «smart fargealgoritme». Når du bruker appen med musikk analyseres sangtypen og rytmen på en slik måte at lyset passer sammen med musikken.

  Foto: Philips

For å bruke appen må du ha en av de firkantede «bridge»-enhetene, altså «ruteren» som kobler sammen lysene via WiFi, og selvsagt fargede Hue-lamper. Deretter må man sette opp et nytt underholdningsområde i den oppdaterte Hue-appen til mobil, som man så finner frem med Hue Sync-appen før man kan begynne å bruke løsningen.

I tillegg til å starte og stoppe lyssynkroniseringen kan man også bruke Hue Sync-appen til å justere intensiteten til effektene, samt lysstyrken. Appen støtter hele lyssortimentet til Philips, og produsenten anbefaler å bruke siste generasjon Hue-produkter for best fargegjengivelse og effekt.

Løsningen kan altså brukes med en PC-skjerm eller en laptop, men også på en TV ved å simpelthen strømme innholdet via HDMI eller trådløst ved hjelp av for eksempel Chromecast eller lignende produkter.

Mer informasjon om Philips Hue Sync-appen kan du finne på produktsiden, hvor du også kan laste den ned.

Les også: Vi har testet Philips Hue-konkurrenten LIFX »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen