Philips' nye 4K-Blu-ray-spiller.
Philips' nye 4K-Blu-ray-spiller. (Bilde: Philips)

Philips lanserer lekker og kompakt 4K-Blu-ray-spiller

4K-fansen får enda mer å velge mellom.

4-Blu-ray-spillere er fremdeles et ferskt produktsegment med svært begrenset utvalg, men nå har det i alle fall dukket opp ett nytt medlem av klubben. Som Digital Trends og Engadget melder har Philips nå lansert en Blu-ray-spiller med 4K-oppløsning – i ganske innbydende innpakning.

Spilleren ble opprinnelig vist frem på CES-messen i januar, men var et av produktene som gled under radaren vår under arrangementet.

HDR-støtte og børstet aluminium

Produktet bærer modellbetegnelsen BDP7501 og skal lanseres i USA neste måned. Det er ennå uvisst når den eventuelt finner veien til våre breddegrader.

Philips' modell vil ligge i samme prisklasse som Samsung UBD-K8500, her avbildet.
Philips' modell vil ligge i samme prisklasse som Samsung UBD-K8500, her avbildet. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Spilleren får blant annet støtte for den mye omtalte HDR-teknologien, som sørger for bedre detaljgjengivelse i de mørke og lyse områdene av bildet. Ellers er både HDMI 2.0a- og 1.4a-standarden på plass, og spilleren har også støtte for både Ethernet  og 802.11ac Wi-Fi.

Designmessig er Philips' bidrag relativt kompakt og minimalistisk, med avrundede kanter. Spilleren kan fåes i piano-sort eller i børstet aluminiumsinnpakning.  

Samme pris som Samsung-spilleren

Den amerikanske prisen skal ligge på 400 dollar, som betyr at den vil befinne seg i mer eller mindre samme prisklasse som Samsungs 4K-Blu-ray-spiller. Samsungs spiller, som vi for øvrig har testet, koster nå cirka 4000 kroner i Norge.

Den tredje 4K-Blu-ray-spilleren som foreløpig er kommet på markedet er Panasonics DMP-UB900, som vi også har testet, ligger på rundt 9000 kroner. 

Mer innhold til disse spillerne er nå også på vei: Filmselskaper melder at flere 4K-Blu-ray-filmer skal slippes »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen