8000-serien er årets flaggskipmodell fra Philips, inntil den 4K-baserte 9000-serien tar over stafettpinnen senere i år.
8000-serien er årets flaggskipmodell fra Philips, inntil den 4K-baserte 9000-serien tar over stafettpinnen senere i år. (Bilde: Philips / TP Vision)

Philips kommer med 4KTV

Slenger seg på trenden med fire ganger Full HD-oppløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Philips presenterte nylig sine TV-er for 2013, og fokuset var på design og smart-TV-funksjonalitet.

Nå viser det seg også at TP Vision, sammenslutningen som produserer Philips-TV-ene, har en aldri så liten overraskelse på lager. I høst skal de nemlig vise fram en 4KTV, noe som betyr at også Philips kaster seg med i bølgen av TV-er med fire ganger Full HD.

Tar over 9000-serien

Nettstedet Pocket-lint var så heldige å få en sniktitt på en prototype av toppsjiktserien 9000, som 4KTV-en tar over tømmene til heretter.

Panelet skal være i stand til å vise bilder i 3840 × 2160 piksler ved 60 fps, men foreløpig finnes det ingen HDMI-standard for dette formatet. Videre er TV-en fortsatt på et tidlig stadium, og har for eksempel ikke noe ferdig rammeverk. Pocket-lint så også innhold som var forhåndsbehandlet fra en datamaskin.

Ment for oppskalering

Til tross for at 4K får økt tilgjengelighet med Sonys kommende konsoll PlayStation 4, som både takler 4K og vil ha en egen filmtjeneste, er hovedfokuset til TP Vision ikke primært 4K-innhold.

Ifølge TP Vision er det for lite 4K-innhold ennå, og derfor satser de heller på å tilby kvalitetsoppskalering av Full HD-materiale. Den nye Philips-4KTV-en skal med andre ord by på 4K-aktig bilde for Blu-ray-filmer og lignende, med teknikker som blant annet innebærer økt skarphet.

Vises fram i Tyskland

Den nye 9000-serien vil bli vist fram på elektromessen IFA i Berlin i starten av september i år, og skal angivelig komme for salg til neste år. Prisen er ukjent inntil videre, men TV-en vil neppe bli billig.

Er du interessert i hva årets TV-er har å by på? Sjekk dem ut her:

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen