Her ser du forskjellen mot 8000- og 7000-serien (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Philips feirer med jubileumsmodell

En slik TV har Pilips aldri hatt før.

Philips har rukket å bli 85 år, og det feires med en jubileumsmodell på TV-fronten: Elevation. Det som er den store med denne er at den har et ekstra kraftig Ambilight, som i tillegg er fireveis. Det innebærer altså lys til alle kanter, ut fra baksiden av skjermen.

Ambilight er på ingen måter noen ny greie, men lys nedover har ikke vært vanlig, selv om den første modellen med fireveis kom i 2006. Konseptet med Ambilight er at det sendes ut lys fra baksiden av skjermen, som lyser opp veggen rundt TV-en. Dette lyset er i samme fargenyanse som bildets ytterkant, slik at man får en slags følelse av at bildet fortsetter i det "uendelige" bortover veggen.  

Lys i bøtter og spann

TV-en benytter også det Philips kaller Ambilight XL, hvilket innebærer ekstra kraftig lys. Dette lyster mer intenst, og lengre ut på veggen enn standard Ambilight. Om selv ikke dette er nok for deg så kan du også bruke Philips Hue-lamper som en forlengelse. Disse virker nemlig sammen med Ambilight, for å skape et skikkelig lysshow.

Oppløsningen er Full HD, fordelt på 60 tommer. Vi synes det er litt lite på en så stor skjerm. Denne følelsen forsterkes av at det står fullt av UHD-TV-er på alle kanter, dog er dette neppe tilfelle i de tusen hjem.

Prisen for Elevation er veilledende satt til 24 999 kroner, og den er tilgjengelig umiddelbart.

Det er flere modeller som vekker oppsikt på IFA, sjekk ut den digre OLED-TV-en til LG »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen