(Bilde: Philips)

Philips dreper Cinema 21:9

Toppserien for filmentusiastene skrinlegges inntil videre.

I 2009 kom Philips med sin første TV i 21:9-format. Dette var bredere enn noe annet på markedet, og var beregnet for filmelskere som gjerne tittet ekstra mye på filmer med nettopp 21:9-format, Cinemascope.

Som på kino

Når man sitter i kinosalen fyller bildet omtrent hele synsfeltet. Det har seg nemlig slik at synet vårt matcher 21:9 bredde:høyde-forholdet mye bedre enn det gamle 4:3-formatet, og det nyere 16:9-formatet.

Problemet for Philips har trolig vært todelt, selv om dette har vært særdeles gode TV-er. For det første har ikke kundene helt sett poenget, samtidig som prisen har vært relativt stiv.

For lav etterspørsel til masseproduksjon

Det har gått noen år, og totalt fire slike modeller ekstra brede modeller har kommet. Nå er det derimot slutt på moroa, for Philips har ingen planer om å fornye serien.

Til nettstedet Flatpanelshd.com forteller Philips at sviktende salg er grunnen til dødsstøtet. Det er rett og slett ikke nok etterspørsel til å opprettholde en masseproduksjon, og da er valget om null nye modeller relativt enkelt.

De produktene som allerede finnes på markedet vil bli solgt ut, men det kommer ikke noen ekstra forsyninger fra fabrikkene til Philips.

(Kilde: Flatpanelshd.com )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen