(Bilde: Philips)

Philips’ Android-TV-er kommer nå til Europa

Fem nye modeller er straks her.

De Android-baserte TV-ene fra Philips skal nå være klare for Europa, etter at Philips trakk dem frem fra hatten på årets CES-messe i Las Vegas. På CES fikk vi høre at de første Android-baserte TV-ene ville være å finne blant toppseriene, mens resten av modellene ville flyttes over i løpet av 2015.

Nå har Philips hatt sitt eget smart-TV-system lenge, men det er likevel gode grunner til at de bytter beite. Når samtlige produsenter skulle utvikle sitt eget smart-TV-konsept ble det mange løsninger som bare var halvveis gode, de var preget av tregheter, manglende innhold og var naturlig nok proprietære over hele linjen.

Ved å bytte til Android får Philips et gjennomprøvd operativsystem, med fantastisk mye innhold.

Android passer godt

Philips 55PFS8109.
Philips 55PFS8109.

Det er flere grunner til å velge nettopp Android, blant annet at operativssystemet dekker de fokusområdene som Philips har på TV-fronten fremover. Dette går blant annet på avspilling av lineært innhold, typisk vanlig TV eller en leiefilm. I tillegg er Android en god plattform for enkel spilling, og den har et fokus mot å ha TV-en som den sentrale bestanddelen for et smarthus.

Nå er de første modellene klare, og det er fem TV-er som får Android-behandling, der samtlige er å finne i 8000-serien. De aktuelle modellene er igjen fordelt på tre underserier, nemlig PFS8109, PFS8209 og PUS8809.

De to første kommer i en 48- og en 55-tommers modell. Sistnevnte serie kommer kun med 55-tommers panel. PUS8809 kommer med 4K Ultra HD-oppløsning, mens de andre modellene må ta til takke med Full HD.

Samtlige av modellene kjører med Android 4.2.2, bedre kjent som Jelly Bean. TV-ene frister også med spesielle lysløsning, Ambilight, som lyser opp veggen bak TV-en i tak med bildet på TV-en.

Noen priser er ikke klare enda, men du kan sette opp et gratis prisvarsel via Prisguiden.
– Sett opp prisvarsel for Philips 55PFS8109
– Sett opp prisvarsel for Philips 55PFS8209
Sett opp prisvarsel for Philips 48PFS8109
– Sett opp prisvarsel for Philips 48PFS8209

Konkurrenten LG velger en annen løsning, de går for nettbaserte WebOS »

(Kilde: Philips)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen