Test Philips 55PFL8007T/12

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Philips leverer også i år en skikkelig knall-TV

Vi har testet den nyeste LED-TV-en.

De siste årene har Philips prøvd å gjøre filmopplevelsen bedre, ved å la TV-en gjøre flere ting enn å bare gi god bildekvalitet. Dette har de gjort ved å blant annet lansere Cinema Display-serien sin, og ved å satse på såkalt «Ambilight», hvor lysdioder på baksiden av TV-en lyser i takt med bildene på skjermen. Den første modellen vi har fått testet i år med dette, er Philips 55PFL8007T/12.

I fjor testet vi flaggskipet Philips 46PFL9706, som briljerte med sin bildekvalitet. Problemet med fjorårets modell var at den ikke ble levert i større en 46-tommers størrelse.

Dagens testprodukt er ikke årets toppmodell fra Philips, men modellen som ligger hakket under. Den er på 55-tommer, men kommer også i mindre størrelser på 46- og 40 tommer. 46-tommeren heter 46PFL8007T/12, og 40-tommeren 40PFL8007T/12.

Minimalistisk design

Designen til Philips har blitt ganske minimalistisk. Rammen rundt TV-en har blitt smalere og har fått et mer ryddig design.

Ytterkanten av TV-en har en grå overflate og en front i børstet aluminium. Konstruksjonen gir deg et godt kvalitetsinntrykk.

Rammen til TV-en.
Rammen til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Philips kjører videre med sine avrundede hjørner, og ellers jevne linjer. Vi syns det begynner å ta seg veldig bra ut.

Selve panelet har en litt blank overflate, og her må de med veldig lyse stuer være litt klar over at uønskede refleksjoner kan bli plagsomt. Spesielt om du har veldig store vinduer som slipper inn mye lys.

Genial fot

Foten til TV-en.
Foten til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Foten som leveres med TV-en har fått utvidet funksjonalitet. Selve braketten som TV-en monteres i kan skrus fast på flere måter. Enten stående som på en vanlig fot, eller liggende, slik at selve foten blir til et veggfeste. En genial løsning som gjør at du slipper å kjøpe ekstrautstyr til TV-en om du vi henge den på veggen. Dette liker vi, og om du har et veggfeste fra før, kan det brukes om det passer til TV-en

Foten dekkes til med en plate i børstet aluminium som festes med magneter.

To sett 3D-briller

3D-brillene.
3D-brillene.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

TV-en kommer levert med to sett 3D-briller. Disse er av den aktive varianten, og lades opp ved å koble disse rett til TV-en med en medfølgende kabel.

For deg som ønsker å benytte TV-en til Skype og lignende, følger det også med et kamera som kan kobles til.

Fjernkontroll med QWERTY-tastatur

Fjernkontroll.
Fjernkontroll.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Fjernkontrollen som kommer med TV-en er også en lur liten sak. Når du flipper fjernkontrollen på hodet finner du et helt QWERTY-tastatur.

Undersiden av fjernkontrollen.
Undersiden av fjernkontrollen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Med mange av konkurrentene må du koble til et eksternt tastatur for å kunne skrive, så her slipper du å styre med å finne til tastatur og koble til.

Det er riktig nok ikke like effektivt som å skrive på et fullverdig tastatur, men det fungere absolutt greit til nettsteder som Facebook, Twitter, og søk på Google. Hvis du syns det er lettere å skrive med et ordinært tastatur, kan du også koble til et USB-tastatur til TV-en.

Philips 55PFL8007T   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen