Phenom klar i november

Annonsør­innhold
Les hele saken »
AMD Phenom X4
Innmaten i Phenom X4
(Bilde: AMD Images)

Phenom-serien er som kjent navnet på desktop-versjonen av Opteron "Barcelona". Først ut i Phenom-serien blir de dyre toppmodellene med FX-etternavn.

I butikkene i november
Nå melder Fudzilla at AMD vil levere de første testutgavene av prosessoren i slutten av oktober, med reell tilgjengelighet rundt midten av november. De første versjonene er basert på samme stepping som de første Barcelona-utgavene - B2.

Første modell ut blir Phenom FX-80, som trolig vil operere på et sted mellom 2,2 og 2,4 GHz. Prosessoren benytter sokkel AM2+, har fire kjerner og en HT-frekvens på 3,2 GHz. I likhet med Opteron "Barcelona" har prosessoren 512 kB L2-cache per kjerne og 2 MB L3-cache delt mellom kjernene.

Foreløpig ser det ikke ut som om AMD vil lansere K10-baserte prosessorer med høyere frekvenser enn 2,5 GHz i år. Ting kan imidlertid skje fort, og dersom AMD får bedre kontroll på produksjonen sin, kan en 3 GHz-modell plutselig se dagens lys. Og med 50 % høyere klokkefrekvens enn de første Opteron "Barcelona"-modellene begynner vi virkelig å snakke om god ytelse.

Innen utløpet av året ventes også mer moderat prisede Phenom-modeller i X2- (dobbelkjerne) og X4 (firekjerne)-seriene. Se en oversikt over modellene i denne artikkelen.

Vi gjør oppmerksom på at informasjonen som vanlig ikke er bekreftet fra offisielt hold.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen