Phenom "Black Edition" kommer

Tidligere har AMD lansert to "Black Edition"-modeller i X2-serien. Disse prosessorene er som kjent ikke låst på en bestemt multiplikator, og er dermed mer fleksibel med tanke på overklokking.

Med en ulåst mulitiplikator kan du overklokke prosessoren uten å øke FSB/HTT, og du risikerer dermed ikke at hovedkortet blir en begrensende faktor.

I desember ventes AMD å lansere Phenom 9600 "Black Edition". Spesifikasjonene blir identiske med den allerede lanserte Phenom 9600, med ett unntak: Åpen multiplikator.

Spesifikasjoner

  • Sokkel AM2+
  • 2,3 GHz kjernefrekvens
  • 512 kB L2-cache per kjerne
  • 2 MB L3-cache (delt mellom alle kjernene)
  • Støtter dobbeltkanals DDR2-1066
  • Åpen/ulåst multiplikator

Spørsmålet er om den ulåste multiplikatoren spiller noen stor rolle for disse prosessorene, som ikke har vist seg å være spesielt overklokkingsvennlige. I tillegg vet vi at AMD har problemer med nåværende K10-stepping på frekvenser over 2,4 GHz. Dette er grunnen til at Phenom 9700 ble utsatt.

Prisen på Phenom 9600 "Black Edition" er ikke kjent, men trolig blir den ikke så mye dyrere enn eksisterende Phenom 9600 (pris fra ca 1900 kr). Lansering blir altså i desember.

Når AMD eventuelt lanserer en Phenom FX-modell er imidlertid mer uvisst. Disse var opprinnelig tenkt lansert i 1. kvartal 2008, men oppdaterte veikart tyder på at de blir forskjøvet til 2. kvartal 2008.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen