Phenom BE er offisiell


AMD Phenom 9600 - nå med ulåst multiplikator

AMD har annonsert firekjerne-prosessoren Phenom 9600 "Black Edition". Black Edition vil si at multiplikatoren ikke er låst, slik at prosessoren er mer fleksibel med tanke på overklokking.

Med en ulåst mulitiplikator kan du overklokke prosessoren uten å øke FSB/HTT, slik at hovedkortet ikke er en begrensende faktor.

Spesifikasjonene til Phenom 9600 "Black Edition" er, bortsett fra den ulåste multiplikatoren, nøyaktig de samme som for Phenom 9600. Dette vil si at det er en firekjerneprosessor til AM2+-sokkelen, med en kjernefrekvens på 2,3 GHz.

De fire kjernene har til sammen 2 MB L2-cache, og prosessoren støtter dobbeltkanals DDR2-1006-minne.

Om den ulåste multiplikatoren har så mye å si, er imidlertid usikkert. Phenom-prosessorene har nemlig vist seg å være lite overklokkingsvennlige. Intels Core 2 Quad gir bedre ytelse klokke for klokke enn Phenom-familien. AMD har en vei å gå for å få opp ytelsen.

I første kvartal 2008 kommer imidlertid Phenom 9700 og 9900 med klokkefrekvenser på henholdsvis 2,4 og 2,6 GHz, og da ser det straks lysere ut for AMD. I andre kvartal er det ventet at en FX-modell lanseres.

Phenom 9600 "Black Edition" er forventet på lager hos norske nettbutikker i slutten av måneden. Prisen er omtrent den samme som for Phenom 9600, altså fra rundt 1900 kroner og oppover.

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen