To strømforsyninger kan være smartere og bedre enn én
(Bilde: Phanteks)

To strømforsyninger kan være smartere og bedre enn én

Phanteks Power Combo er en løsning for deg med spesielle strømbehov.

Kabinett- og kjøleløsningsprodusenten Phanteks har nå lansert en ny boks for deg som helst bygger PC-en selv: Phanteks Power Combo. Denne boksen fungerer som en slags omvendt splitter – som selskapet har fra før – slik at du på sett og vis kan koble to PSU-er til ett og samme hovedkort.

Phantek mener nemlig at det kan være flere gode grunner til å gjøre dette. Det mest opplagte er mer kraft – strømsultne prosessorer og oppsett med flere grafikkort kan fort lage problemer for rimelige og svake strømforsyninger.

Starter du fra grunnen av vil det mest praktiske være å gå for én sterk strømforsyning som holder til hele systemet. Sånn sett vil nok Power Combo snarere være noe for deg som allerede har en grei PSU, men mener du trenger mer kraft dersom du skal putte inn et ekstra grafikkort eller to.

Da vil du kunne handle inn nok en «rimelig» strømforsyning og la de to dele på belastningen.

Økt effektivitet

Foto: Phanteks

Men ifølge Phanteks er det også en annen god grunn til å gå for to fremfor én, og det er bedre effektivitet. To PSU-er på 600 watt skal visstnok slite mindre enn én på 1200 watt.

En tredje ting som kan være verdt å nevne er redundans – i et mindre strømkrevende miljø vil to PSU-er fungere som backup for hverandre. Skulle den ene mot formodning bare dø, kan den andre ta over hele jobben og holde datamaskinen i gang.

Men selvfølgelig er det noen skjær i sjøen som gjør at et slikt oppsett ikke vil være aktuelt for så mange. For hvor mange kabinetter har vel egentlig plass til to PSU-er? Phanteks Enthoo Primo skal visstnok ha det, og prototypen Antec Reverse hadde det, men ellers kommer vi ikke på noen flere i farta.

Foto: Phanteks

Har du et romslig kabinett vil du dog sikkert kunne macgyvre en løsning som fungerer som sekundær PSU-plass.

En annen faktor er prislappen på Phanteks Power Combo. Veiledende utsalgspris oppgis til 40 euro, som jo er i overkant av 350 kroner. I tillegg må du jo ha kabler – nei det følger ikke med – så i verste fall går det med noen hundrelapper der også.

Likevel vil faktisk to PSU-er pluss Power Combo pluss kabler i noen tilfeller lønne seg fremfor én dyr og kraftig strømforsyning – da avhengig av hvor mye kraft du trenger.

Phanteks Power Combo skal være i butikkhyllene i løpet av april måned.

Slik virker strømforsyningen:
Guide: Anatomien til en PSU >>>

(Kilde: TechPowerUp)

(Bilde: Phanteks)
(Bilde: Phanteks)
(Bilde: Phanteks)
(Bilde: Phanteks)
(Bilde: Phanteks)
(Bilde: Phanteks)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen