Peter Jackson ute av "Hobbiten"-prosjekt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Peter Jackson og Fran Walsh forklarer bakgrunnen for bruddet i et oppklarende brev de sendte til fan-nettstedet TheOneRing. Jacksons eget selskap, Wingnut Films, har et pågående søksmål mot New Line Cinema, som sitter på rettighetene til både "Hobbiten" og en annen "Ringenes Herre"-forgjenger. Søksmålet har sin bakgrunn i uoverensstemmelser omkring fordeling av inntektene fra "Ringenes Herre"-filmene.

Feil grunnlag

Etter suksessen med "Ringenes Herre"-trilogien, har Jackson og hans medhjelpere vært det naturlige valget til å lage "Hobbiten". Imidlertid har de gjort det klart at de ikke vil lage filmen før søksmålet er over, for å sikre gode arbeidsforhold. New Line Cinema skal på sin side ha tilbudt et forlik på den betingelsen at Jackson forplikter seg til å lage filmen, noe han skal ha avslått fordi han anser det som et feil grunnlag for å lage filmen.

- Avgjørelsen om å lage en film bør komme fra hjertet, det er ikke et spørsmål om å behage businessen, skriver Peter Jackson og Fran Walsh i brevet.

Dårlig tid?

New Line Cinema skal ha uttalt at rettighetene til "Hobbiten" er tidsbegrenset, og at selskapet derfor må lete etter andre til å lage filmen. Dermed må Jackson og hans Wingnut Films, som hadde håpet å starte forberedelsene til "Hobbiten" allerede neste år, forlate prosjektet.

- Vi har ikke noe annet valg enn å gi slipp på idéen om en Hobbit-film og heller konsentrere oss om andre prosjekter, skriver Peter Jackson og Fran Walsh, som beklager det inntrufne overfor fansen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen