Personal Cinema FX 5700 lansert


eVGA sitt Personal Cinema FX 5700-kort er bare for amerikanere

Personal Cinema-serien til NVIDIA får et nytt medlem i dag, i form av NVIDIA Personal Cinema FX 5700. Kortet får etter alt å dømme samme spesifikasjoner på 3D-siden som et standard FX 5700-kort, med kjernefrekvens på 425 MHz og 256 MB DDR(1)-minne på 550 effektive MHz. Personal Cinema-delen består av en intebygd TV-mottaker, en radio og NVIDIAs radiobaserte fjernkontroll. Personal Cinema skulle dermed, i likhet med de fleste andre multimedia-kortene, passe ypperlig til mini-PC-er og stue-maskiner - ettersom det gir tålelig ytelse i spill og ikke trenger et separat kort for å vise TV.

Ifølge NVIDIA støtter Personal Cinema-kortet både HDTV og MPEG2 i maskinvaren - og kortet har derfor en del uvante utganger for å kunne vise "component" video-ut, i tillegg til antenne- og S-video-kontakter. Den eneste skjermutgangen er for DVI, men vi tipper at det følger med en adapter for VGA-skjermer.

Samtidig virker det som om NVIDIA snart er klare med ForceWare Multimedia-pakken sin, som allerede har blitt bundlet med Point of View's NVTV. Enn så lenge har NVIDIA gode grunner til at programvarepakken ikke er postet på nettet eller sluppet offisielt enda, men programvaren kommer altså allikevel bundlet med Personal Cinema FX 5700.

Personal Cinema FX 5700 spiller tungt på egenskapene i NVIDIAs multimedia-program, med maskinvareaksellerert video/tv-opptak og avspilling, integrert TV-guide og støtte for tidssskifting. ForceWare Multimedia skal også ha muligheten til å "streame" live fjernsyn over nettverket.

Det er uklart når kortet kommer i norske butkker, men eVGA selger allerede kortet i USA for den nette sum av 349,99 dollar.

(Kilder: Digit-Life, NVIDIA, eVGA.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen