Perpendikulært fra Seagate

Alternativ tekst mangler
Momentus 5400.3 benytter perpendikulær teknologi

I fjor sommer annonserte Seagate aggressive planer for det kommende året. Dette innebærer at selskapet skal ta i bruk perpendikulær teknologi i en rekke av sine harddisk-serier innen utgangen av 2006.

Nå melder Seagate å kunne levere Momentus 5400.3, som er selskapets første harddisk med perpendikulær teknolgi. Disken er i 2,5-tommer-formatet og rettes mot bærbare maskiner. Kapasiteten varierer fra 40 til 160 GB. Rotasjonshastigheten er 5400 RPM og databufferet er på 8 MB.

I tillegg har Seagate lansert en ekstern løsning basert på den samme harddisken, med 160 GB kapasitet. Portable Hard Drive 160 GB vil debutere i februar med en veiledende pris på USD 379 (ca 2500 NOK).

Perpendikulært øker kapasiteten
Alle produktene benytter platestørrelser på 80 GB, som er den hittil største platestørrelsen i 2,5-tommers disker. Den økte kapasiteten er mulig takket være perpendikulær teknologi, som enkelt forklart går ut å lagre bit loddrett på platene i disken, i motsetning til vannrett som tidligere. Dermed får man plass til flere bits på samme område.

Prisen på Momentus 5400.3 160 GB med ATA100-grensesnitt starter for tiden på litt over 3000 kr inkl. mva. her til lands. Det er foreløpig ukjent hva de andre modellene vil koste her til lands.

Seagate er verdens største produsent av harddisker og vokste seg nylig enda større ved å kjøpe opp konkurrenten Maxtor.

(Kilder: X-bit labs, Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen