Test

Perfect Stranger

Sjeldent har vel Hollywood sett en skuespiller med større oppturer og nedturer enn Halle Berry. Dama med de fruktige, jeg mener dèt fruktige, etternavnet er absolutt en dugelig skuespiller – ja, hun kan til og med være Oscarmateriale, slik som i ”Monsters Ball”. De siste årene, derimot, har vært begredelige. Med en enestående evne til å ta virkelig dårlige rollevalg har Berry misbrukt talentet sitt i kalkuner som ”Gothika” og ”Catwoman”. Med ”Perfect Stranger” fortsetter elendet. Både filmen og Berry selv balanserer på grensen til parodi.

Halle Berry misbruker egen karriere i
Halle Berry misbruker egen karriere i "Perfect Stranger".

Deilig dame, mystisk mord

Rowena (Halle Berry) jobber som undercover journalist for en viktig politisk avis. Under falskt navn og med nese for gode saker avslører hun maktpersoner og eksponerer deres tvilsomme privatliv. En dag blir en av de spesielt gode sakene til Rowena refusert av avisen. Det viser seg at det er alt annet enn ærlige motiver bak refusjonen, og Rowena sier straks opp jobben.

Ikke lenge etter blir hun tipset av sin gode barndomsvenninne Grace om en annen politisk skandale der reklamemogulen Harrison Hill (Bruce Willis - "Pulp Fiction") er involvert. Rowena bestemmer seg for å gå undercover i Hills reklamebyrå for å undersøke saken nærmere, men før hun rekker å ta jobben blir Grace funnet drept og Rowena mistenker nettopp Hill for å være involvert.

Glemte tråder

”Perfect Stranger” ignorerer alt det som former en god thriller. Her er det tilfeldighetene som råder over plottet, løsningene er søkte og til tider skremmende ulogiske. I stedet for et nøye gjennomtenkt bridgespill minner ”Perfect Stranger” mer om en slapp runde vri åtter med uklare regler – tilsett gjerne merkede kort.

Mystikken i filmen misbrukes og forvirrer.
Mystikken i filmen misbrukes og forvirrer.

Rotet tar ingen ende og ettersom plottet tilspisser seg blir plotthullene stadig bredere. Hint kastes ut i alle retninger og ved veis ende viser det seg at bare en brøkdel av dem kan spores logisk tilbake til handlingen. En helt spesifikk grunn til det kan være at skaperne bak ”Perfect Stranger” faktisk filmet tre forskjellige slutter før de ved klippebordet bestemte seg for den som fungerte best. Her er det mye rusk og rask som ikke er luket vekk i redigeringsprosessen.

Falsk mystikk

Mange gode thrillere har en touch av mystikk. Det er gjerne hint om overnaturlige fenomener eller seriemordere med pussige ritualer. ”Perfect Stranger” prøver å forfalske denne følelsen av mystikk og mikser sære fenomener inn i handlingen. Spesielt den potensielt skadelige planten belladonna, som kan være svært etsende, vies mye plass, men viser seg å bare ha en sekundær plass i den endelige konklusjonen. Filmen prøver også, fåmælt må en si, å introdusere tematikk om internettets muligheter til å forfalske og fordreie ens egen identitet.

Filmens introduksjon av alle disse mystiske fenomenene vekker en viss interesse, men virkningen blir aldri mer enn påsmurt og beregnende.

Konklusjon

”Perfect Stranger” er først og fremst enda en spiker i kista til Halle Berrys karriere. Utover det er det mest en gjespefremkallende film som kynisk og kalkulerende prøver å få tilskuerens interesse ved bruk av mystiske ingredienser som aldri blandes godt nok inn i handlingen. Med et istykkerklippet plot forviller filmen seg stadig lengre ut i det usannsynlige og det må advares om at enkelte plotvrier kan tvinge nærmest hvem som helst til å dynke øynene i helsefarlige mengder belladonna.

Perfect Stranger   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen