Perens: 'Kjøl deg ned, Linus'

På fredag skrev vi om hvordan det har brutt ut full krangel i Linux-land. Nå har også Bruce Perens blandet seg inn i debatten. Perens er blant annet kjent for å være forfatter av The Open Source Definition, selve definisjonen på hva som kan regnes som åpen kildekode.

Det finnes øyeblikk da Linus Torvalds kan være en virkelig idiot, og dette er et av de øyeblikkene - Bruce Perens

Krangelen dreier seg i all hovedsak om at Andrew Tridgell har begynt å utvikle programvare som kan jobbe sammen med Bitmovers Bitkeeper, utviklet av Larry McVoy, og basert på lukket kildekode. Linus Torvalds har benyttet seg av Bitkeeper under utviklingen av Linux-kjernen, noe som har irritert mange av forkjemperne for fri programvare. Da McVoy fant ut at Tridgell holdt på å lage en kopi av hans arbeider, trakk McVoy gratisversjonen av Bitkeeper fra markedet, noe som gjør at Torvalds blir nødt til å se seg rundt etter et nytt verktøy til å bruke under utviklingen. Overraskende nok har Torvalds tatt McVoys side i saken, og kritiserte i går Tridgell i kraftige ordelag.

Bruce Perens kom i går med et innlegg der han i all hovedsak ber Linus om å kjøle seg ned, og sier at det finnes øyeblikk da Linus Torvalds kan være en virkelig idiot, og dette er et av de øyeblikkene. Torvalds, som ellers er kjent for å være en dyktig diplomat, har nemlig irritert på seg svært mange med sitt utspill mot Tridgell.

Bruce Perens har nemlig kjent Larry McVoy siden de var syv år gamle, da begge kommer fra Long Island. Perens sier at Larry kunne ha avsluttet grasiøst, men jeg er redd for at det ikke er ham. Om han har noen følelse for hva som er rett, så holder han kjeft. Videre sammenligner Perens arbeidet Tridgell har gjort på Samba med det han har gjort med Bitkeeper. Tridgell fant ut hvordan Samba fungerte bare ved å se på trafikken det sendte ut på nettverket, og det er akkurat det samme som han gjorde med Bitkeeper. Ingen hadde noen problemer med hva han gjorde for Samba, mens mange nå reagerer når han gjør nøyaktig det samme for Bitkeeper.

Perens hevder videre at Larry ser konspirasjonsteorier som ikke eksisterer, og at han kan gjøre noe virkelig dumt og saksøke Tridgell, men det vil ikke gi ham noenting, og sannsynligvis også risikere hele bedriften. Han fremhever også at måten Torvalds valgte å benytte seg av Bitkeeper på, kan ha fornærmet mange. En av de tingene som fornærmet mange var at dette var en avtale mellom Linus og Larry, og de hørte ikke på andre.

Andrew Tridgell har foreløpig ikke forsvart seg i debatten, sannsynligvis etter råd fra advokat.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen