Spraytect er en «app» utenom det vanlige. (Bilde: Spraytect)

Pepperspray gjør mobilen til et forsvarsvåpen

Denne beskyttelsen glemmer du neppe igjen hjemme.

Se for deg at du er på vei hjem om kvelden, mens du går og tekster på smarttelefonen din. Plutselig kommer det en kjeltring. Hva gjør du? Du peker baksiden av telefonen mot skurkens ansikt og fyrer løs med pepperspray, selvsagt.

Det var ideen til Scott McPherson, da han sendte datteren av gårde til universitetet. Han ville ikke la henne gå uten beskyttelse mot overfall, og dermed ble løsningen et iPhone-deksel med en innebygd pepperspraybeholder.

For er det én ting ungdommer sjelden glemmer, så er det smarttelefonen sin.

Beskytter mobil og bruker

Dekselet Spraytect fungerer med iPhone 4/4S, og beskytter telefonen som vanlig mot riper og støt. Beskyttelsen av brukeren er derimot nytt, og dekselet kommer utstyrt med en beholder og trykksystem for små pepperspraybokser.

Du dytter enkelt og greit en medfølgende beholder med øyefiendtlig væske ned i dekselet, hvor den kan bli værende til du eventuelt må bytte den ut.

Sikkerhetsmekanisme

Skal du være så uheldig å bli overfalt, peker du baksiden av telefonen mot forbryterens ansikt, og trykker på en knapp på toppen av beholderen for å sende av gårde sprayen.

For å hindre å spraye vennene dine når du skal ta bilde av dem, er det lagt til en sikkerhetsklips som du må fjerne og en liten spak du må rotere før beholderen fungerer.

Dette kan gjøre det vanskeligere å beskytte seg mot overraskende overgrep, men det kan fungere med litt øving. Du får nemlig en øvelsesbeholder uten farlige stoffer med på kjøpet.

Pris og tilgjengelighet

Spraytect-dekselet er tilgjengelig nå i fire farger til 40 dollar, altså 230 kroner (ikke inkludert merverdiavgift). Du får med en pepperspraybeholder og, som nevnt, en øvelsesbeholder. Refill-beholdere koster deretter 18 dollar (100 kroner). Dekselet fungerer bare med iPhone 4/4S foreløpig.

Les mer om Spraytect på Spraytect.com.

Få også mer informasjon om Spraytect i videoen nedenfor:


(Kilde: Bless This Stuff)

Se flere bilder av produktet i galleriet:

(Bilde: Spraytect)
(Bilde: Spraytect)
(Bilde: Spraytect)
(Bilde: Spraytect)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen