Pentium M på 2 GHz til neste år

Den nye Dothan-prosessoren blir utviklet med 0,09-mikrons produksjonsteknologi og har kraftig forbedret arkitektur, noe som gjør at den ikke trenger å kjøre på svimlende høy klokkefrekvens. Det sies at første versjonen av Dothan vil ha 400 MHz QPB og hele 2 MB Level 2 cache.

Prosessoren vil trolig være klar til lansering rundt årsskiftet, men denne vil nok drøye til 1. kvartal 2004. Første versjon kjører på 1,8 GHz og vil bli økt med ytterligere 100 MHz i andre og tredje kvartal slik at "high-end" serien vil utgjøre 1,8-, 1,9- og 2,0 GHz i løpet av 2004.

LV Pentium M vil også bli flyttet over på Dothan-kjernen i begynnelsen av 2004.

Mange vil nok mene at Intel endelig har krøpet til korset og innser at ytelse er avhengig av flere lag. For prosessoren sin del er tre av disse arkitekturen, klokkefrekvensen og cache. På sett og vis gjør Intel nå det samme med Pentium M, som AMD har gjort med Athlon XP i flere år, nemlig setter arkitekturen i høysetet - ikke antall GHz.

Med 0,09-mikrons teknologi vil det komme mange spennende produkter i 2004. Intels største konkurrent, AMD, planlegger overflytting til 0,09-mikron 1. halvdel 2004 og det kan nok synes som om Intel er et lite hestehode foran. Det første produktet fra AMD for bærbare enheter vil være Mobile Athlon 64, kjent under kodenavnet Odessa.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen