Pentium 6 10 GHz i 2007?

Det er trolig greit å påpeke først som sist at dette er veikart som ikke på noen måte er bekreftet fra hverken AMD eller Intel, og at innholdet derfor bør tas med en liten klype salt.(kilde: PBase) - Klikk for større bilde

Fra AMD sin side er det ikke mange overraskelsene, men vi legger merke til at det vises at at det kommer til å bli lansert hele tre nye Athlon XP-prosessorer. Vi har tidligere spekulert om det kom til å bli lansert en XP 3400+, men skal man tro innholdet i dette veikartet kommer en XP 3800+ bli lansert om et års tid. Hvis dette stemmer kommer AMD til å holde på sin Athlon XP-serie mye lenger enn tidligere forventet.

Vi legger også merke til at det ikke står noe på dette veikartet om AMD sin påståtte 32-bit prosessor basert på Socket 754 formatet. Dette er i så fall svært fornuftig, for vi kan ikke kan se noen grunn til at AMD ikke vil få over markedet på 64-bit-plattformen så fort som mulig.(kilde: PBase) - Klikk for større bilde

Veikartet fra Intel ser noe mer usannsynlig ut enn tilfellet for AMD. Vi tenker først og fremst her på planene om Pentium 6 allerede i 2006. Dette er ikke noe man bør feste noe særlig lit til med tanke på at man samtidig påstår at Pentium 5 kommer til å være på plass helt på slutten av 2004. En levetid på ca ett år på Pentium 5 før nummer 6 i rekken kommer, anser vi som svært lite trolig. Dette særlig med tanke på at veikartet også sier at det skal komme en ny Pentium 5 etter at Pentium 6 er lansert.

Også utviklingen med Pentium 4 ser noe uvirkelig ut. Det var lenge ventet at "Prescott" skulle bli lansert i november i år, men det kan se ut til at den blir utsatt til over nyttår. Når man ser på dette veikartet ser vi at Intel visstnok skal ha planer om å presse "Northwood" opp til 4 GHz, noe som Northwood-kjernen trolig ikke er i stand til å klare.

Informasjonen fra disse veikartene bør i alle høyeste grad tas med en stor klype salt, men stemmer det kan det se ut som om vi i alle fall fra Intel sin side kommer til å stå fremfor en ganske rask utvikling etter at Prescott kommer på banen.

(kilde: PBase, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen