Pentium 4 med 1066FSB oppdaget

Prosessorene med den nye systembussen på 1066 "MHz" (266 x 4) kan i teorien øke ytelsen i dagens Pentium-prosessorer betraktelig. Mange mener at det er denne systembussen som sammen med DDR2-667 kan få Intel-plattformen til å skinne igjen. Men Intel har som vanlig holdt kortene tett til brystet.

Prosessoren som ble postet i prislistene til ITbutikken kjører på 3,46 GHz og har 2 MB L2 hurtigbuffer - med en leveringsdato på den 29. oktober, altså om knappe tre uker. Navnet på den er ifølge en forumpost Ace's hardware "Intel Pentium 4 3460", men dette kan like gjerne være et internt navn.

Siden prosessoren har fått hele 2 MB hurtigbuffer, spekuleres det i forumet om den ikke er en Extreme Edition-prosessor - som holder tritt med tidligere rykter. Det ser ut til at den får EMT64-støtte, og det er uklart om den får NX-bit - som kan hindre enkelte virus i å kjøre.

Selv om prosessoren nå er trukket fra prislistene til nettbutikken, gir den oss et innblikk i når prosessorene kommer på markedet "neste gang". Datoen er antakelig den samme som systembussen blir lansert med nye prosessorer og hovedkort.

1066FSB-prosessorene skal ifølge tidligere veikartlekkasjer komme i løpet av fjerde kvartal, og mange hovedkortprodusenter har lagt til støtte for DDR2-667-minne i de kommende hovedkortene sine.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen