Pentium 4 for bærbare allerede i første kvartal 2002 i år?

Spesifikasjonsmessig virker Pentium 4 veldig imponerende på papiret. Pentium 4 for bærbare PC-er baserer seg på "Northwood"-kjernen og er produsert med .13 mikrometers teknologi. Prosessoren kommer med 400MHz systembuss, "Enhanced Intel SpeedStep" og 512KB L2-cache. Legg merke til at L2-cachen her er dobbelt så stor som skrivbordsversjonen av Pentium 4 for stasjonære PC-er i dag. I hvert fall inntil den syvende januar, da Intel lanserer nye Pentium 4 prosessorer for stasjonære PC-er, basert på den såkalte "Northwood"-kjernen.

"Enhanced Intel SpeedStep" vil gjøre det mulig å skalere prosessoren enda bedre med hensyn til strøm og kraft enn det eksisterende "SpeedStep"-teknologien som finnes i Celeron/PIII/PIII-M prosessorer i dag. Det er ukjent hvor mye volt den nye prosessoren vil kreve. Men med "Enhanced Intel SpeedStep" vil man kunne sette prosessoren i en slags dvalefunksjon hvor systemet (via prosessoren) kan automatisk minimere forbruket av strøm til det laveste som er mulig for å ha PC-en gående.


Original bilde: http://www.intel.com

Intel vil også som tildigere nevnt, lansere et helt nytt brikkesett den samme dagen som de lanserer Pentium 4 for bærbare PC-er. i845MP er et brikkesett som kommer med et integrert grafikkort og støtter DDR SDRAM-minne (PC1600 og PC2100). Det blir spennende å se hvordan bærbare PC-er som har denne prosessoren og dette brikkesettet under panseret presterer.

Skrivbordsversjonen av denne prosessoren har i hvert fall ikke imponert, selv med dyrere og raskere RDRAM. Det gjenstår å se hvordan versjonen for bærbare PC-er vil prestere.

Det er ventet at Pentium 4 for bærbare PC-er vil ankomme markedet med en klokkefrekvens på 1.4GHz, 1.5GHz, 1.6GHz og 1.7GHz. Det er meningen at 1.7GHz versjonen av prosessoren skal rette seg mot bærbare arbeidsstasjoner, mens 1.6GHz versjonen skal rette seg mot standardmarkedet, og de to siste versjonene skal rette seg mot lavkostandsmarkedet. Klokkefrekvensen til Pentium 4-M vil fortsette å øke fram mot fjerde kvartal 2002, og vil nå 2000MHz (2GHz) i løpet av fjerde kvartal.

Lanseringen av P4-M (slik prosessoren vil bli kalt) vil føre til at de eksisterende PIII-M prosessorene vil fases ut i løpet av dette året.

Vi i hardware.no vil følge lanseringen av P4-M nøye, og kommer tilbake til en test av en bærbar PC utstyrt med en P4-M prosessor så fort vi får hendene på en slik PC. Vi gleder oss.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen