Pentium 4 Extreme Editon 965 - Overklokking

 


Med Intels nye Core 2-serie på plass, er det ikke lenge før NetBurst-arkitekturen sakte men sikkert forsvinner inn i historiebøkene til fordel for den nye Core-arkitekturen.

NetBurst har i mange år hatt en sentral rolle hos Intel, da dette var arkitekturen som gjorde det mulig å øke klokkefrekvensene massivt på veldig kort tid. Ulempen var imidlertid den også svært betydelige økningen i effektforbruk og varmeutvikling.

Toppmodelen, og den siste prosessoren som noen gang vil bli produsert med NetBurst-arktekturen for skrivebordet går under navnet Pentium Extreme Edition 965, og vil være dagens lekekamerat.

Denne prosessoren er basert på den siste C1-revisjonen av Presler-kjernen og er utviklet med 65 nm-teknologi. Den har to fysiske kjerner, som begge kjører på 3,73 GHz. Begge er utstyrt med 2 MB cache, 4 MB til sammen. Til forskjell fra vanlige Pentium D-prosessorer har Extreme Edition-prosessorene Hyper-Threading aktivert, slik at systemet kan handtere totalt fire tråder på en gang i stedet for to.

Effektforbruket er oppgitt til maksimalt 130 Watt (TDP) ved standard frekvens og spenning - noe som sier oss at dette er en svært varm prosessor. Kjøling vil med andre spille en sentral rolle for å få mest mulig ut av denne prosessoren.

Takk til Intel som leverte prosessorene til test.

Intel Pentium Extreme Edition 965

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen