Pentium 4 Extreme Edition - LGA775

Pentium 4 Extreme Edition er en prosessor som ikke akkurat kan sies å være rettet mot massene. Prisen og tilgjengeligheten har gjort at markedet synes ganske sært for denne CPU-en. Foreløpig representerer den toppmodellen i desktop-serien til Intel.

Hos The Inquirer skrives det at det vil bli introdusert en ny Extreme Edition CPU i løpet av 2. kvartal, som baseres på LGA775 - altså den nye sokkel-typen. På nesten samme tidspunkt lanseres også de nye brikkesettene, i925X og i915, som skal danne grunnlaget for en fremtid med PCI Express og uten AGP.

Det er imidlertid Prescott som skal ta seg av størstedelen av desktop-markedet på våren og Intel forventes å lansere nye versjoner med såkalt "D-stepping". Dette gjelder på 2,8- til 3,4 GHz. Ifølge The Inquirer vil prisene på Pentium 4-serien ikke bli endret før introduksjonen av 3,8 GHz senere i år, noe som betyr fri flyt for AMD en stund fremover.

Intels nye "roadmap" viser også at det vil bli lansert en 0,09-mikrons Celeron-prosessor på 2,8 GHz før juni, mens man i løpet av året vil nå 3,06 GHz. Det skal påpekes at en det ryktes mye mer informasjon enn det som eksisterer på Intels offisielle "roadmap": Intel Processor Roadmap.

 

(Kilder: Intel, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen