Pentium 4 EE 3,4 GHz i salg

Det har en tid vært snakket om at Intel vil komme med en oppfølger til sin Pentium 4 Extreme Edition 3,2 GHz, som ble lansert på IDF-messen i september i fjor [les vår sak]. De fleste tips har gått i retning av at en 3,4 GHz-modell ville se dagens lys. Nå tyder det på at tipsene var riktige og at prosessoren snart får et nytt medlem i familien.

Danske ITbutikken lister nemlig nå Intel Pentium 4 EE 3,4 GHz for salg, til den nette sum av 9262 kroner. Ifølge butikken kan prosessoren leveres den 02.02, men dette leveringstidspunktet må man foreløpig ta med en klype salt. Som kjent har det vært tilnærmet umulig å få tak i den første utgaven av Pentium 4 EE her til lands, til tross for at prosessoren ble annonsert for 4 måneder siden.

Med tanke på den mildt sagt stive prisen tyder det på at dette ikke er en prosessor Intel har planer om å produsere mange eksemplarer av. Trolig er formålet med EE-utgaven av Pentium 4 rett og slett å være konkurransedyktig med AMD og Athlon 64 FX på ytelse, inntil Pentium 4E ("Prescott") på 90 nanometer dukker opp. Så gjenstår det å se om Prescott kan hamle opp med toppmodellene fra AMD.

"Salgsoppgaven" for prosessoren finner du på denne siden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen