Pentium 4 dobbelkjerne mot Opteron?

Ifølge et internt veikart hos Intel vil "Smithfield" bli lansert i tredje kvartal 2005. De første prosessorene basert på denne kjernen refereres foreløpig til som x20, x30 og x40. Alle disse tre er rettet mot desktop-markedet og vil dermed bli innlemmet i Pentium 4-serien.

Klokkefrekvensen vil være henholdsvis 2,8, 3,0 og 3,2 GHz - alle med 800FSB og LGA775 sokkel. Vi kan regne med støtte for EM64T og "No Execute". Trolig vil det bli integrert 1 MB cache per kjerne.

Disse prosessorene må pent finne seg i å bli målt opp mot AMD sine Opteron-prosessorer dobbelkjerner ettersom tilsvarende enheter i Xeon-serien ikke blir tilgjengelig før i 2006.

AMD på sin side ser ut til å være klar med dobbelkjerner allerede i midten av neste år med sine Opteron-prosessorer. Det har også blitt planlagt oppfølgere med opptil åtte kjerner i 2006. Det er bekreftet at disse vil være bakoverkompatible og bruke samme sokkel som dagens prosessorer.

Dersom AMD klarer å holde sine tidsfrister betyr dette at selskapet vil ligge et godt stykke foran Intel med sin dobbelkjernestrategi.

(Kilder: Anandtech, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen