Pentium 4 –M med Prescott kjerne vil nå 4GHz

Arkitekturmessig vil den nye Pentium 4-M prosessoren være identisk med den versjonen som kommer for vanlige skrivebords PCer. Den eneste forskjellen vil være at versjonen for bærbare har forståelig nok bedre termiske egenskaper slik at den kan brukes i bærbare. Det er ventet at Prescott kommer i to utgaver, slik det er tilfelle med Northwood kjernen i dag. I dag finnes det som mange vet, en Pentium 4-M versjon og en Mobile Pentium 4 versjon. Sistnevnte skal inn i fullstørrelsesbærbare mens førstnevnte skal i tynnere bærbare.

Intel har i følge kilder som The Inquirer har vært i kontakt med planer om å fase ut Pentium 4 for bærbare i løpet av 2004. Da vil Pentium 4 basert på Prescott kjernen ha nådd en hastighet på 4GHz. Det skjer mot slutten av neste år. I 2005 ønsker Intel å satse kun på sin Centrino plattform som den eneste plattformen for bærbare PCer.

Det store spørsmålet er om den nye Pentium 4-M prosessoren vil klare å utklasse Pentium –M med den kommende Dothan kjernen. Intel har jo bevist at MegaHertz har ikke så mye så si for ytelsen når selskapet lanserte Pentium –M prosessoren tidligere i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen