Pentium -M 2 i løpet av 2006

Anand Chandrasekher, sjef for Intels avdeling for bærbare PCer kunne fortelle på IDF messen at Intel hadde lagt problemer i forbindelse med produksjon av prosessorer på 90nm bak seg. Intel vil legge inn store krefter for å presse de kommende ”Dothan” prosessorene på markedet i andre kvartal. I følge Intel selv vil den nye prosessoren ha en forbedring i ytelsen på rundt 15%. Forskjellen mellom ”Banias” og ”Dothan” er at sistnevnte har en dobbel så stor L2 cache på hele 2MB og noen få endringer i arkitekturen.

Chandrasekher kunne også røpe at hele Intels prosessorlinje for bærbare vil bli erstattet av Centrino familien. Det vil si at Mobile Pentium 4 prosessorer vil i første omgang bli erstattet av Prescott-linjen før de fases ut helt i løpet av første kvartal i 2005. Andre viktige merknader fra Chandrasekher var at Intel driver med forbedringer på Centrino plattformen. Ikke nødvendigvis ved å introdusere HyperThreading for Pentium –M prosessorer, selv om det tenkes at det skjer.

Intel vil også fortsette å arbeide forbedringer mot trådløse nettverk. Den viktigste oppdateringen på WLAN fronten vil være introduksjon av Sonoma (se her for mer informasjon om Sonoma). Sonoma vil være den viktigste oppgraderingen av Centrino plattformen siden lanseringen av plattformen i februar i fjor. Sonoma vil ikke bare gi bedre ytelse mot trådløse nettverk, men også systembussen på Pentium –M prosessoren vil øke fra 400Mhz til 533MHz. Anand Chandrasekher påpekte at Intel vil i fremtiden øke systembussen fra 533MHz til 800MHz og 1066MHz. Per i dag lar det seg ikke å øke systembussen i den grad Intel ønsker det fordi det er en del problemer knyttet til varmeutvikling ved økning av systembussen.

Den mest interessante teknologien som kommer for bærbare PCer er den kommende PCI Express bussen i følge Anand Chandrasekher. Han forventer at markedet vil ta i mot PCI Express for bærbare raskt og at dagens PCMCIA/CardBus kort vil være helt borte fra markedet i 2005. Du kan finne mer informasjon om Newcard, PC-kortets arvtager her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen