Pentium-M-hovedkort fra DFI

Fremtiden til Intels "Prescott"-prosessor er som kjent ikke-eksisterende, og selskapet har i stedet valgt å satse videre på "Dothan"-kjernen som finnes i dagens Pentium M. Denne kjernen yter bedre per megahertz enn mange av konkurrentene, forbruker mindre effekt, utvikler mindre varme - og kan overklokkes mer, ifølge blant andre Anandtech.

DFI har derfor lansert et hovedkort som bruker Intels i855GME-brikkesett med sokkel 479, en kombinasjon som hittil har vært forbeholdt bærbare PC-er. Hovedkortet støtter AGP 4x og har integrert grafikkjerne, og er nøyaktig det samme som brukes i laptoper for tiden.

Brikkesettet støtter Pentium M sin systembuss på 400 "MHz", men støtter bare minnehastigheter opp til DDR333 (PC2700). Dette skal ifølge DFI bli veid opp av svært gode overklokkingsverktøy i BIOS-en, som kan sette CPU-klokken langt over spesifikasjonen og justere både multiplikator og FSB-til-minne-forholdet.DFIs ytelsesresultater

Bedre enn Extreme Edition?
Kombinasjonen av Dothan-prosessoren og dette hovedkortet yter langt bedre enn Athlon 64 på samme klokkefrekvens, skriver Anandtech, og DFI har postet ytelsestester som viser at en Pentium M på 2,8 GHz "flyr forbi" både "Prescott" Extreme Edition på 3,4 GHz og Athlon 64 4000+ i Quake 3.

Hovedkortet DFI 855GME-MGF kommer også med en egen kjøleribbe og vifte som er spesialdesignet for Pentium M-prosessorer, også med tanke på overklokking.

DFIs hovedkort er ifølge mange i bransjen det første av mange som kommer fremover, etter hvert som flere produsenter oppdager fordelene med den siste Pentium M-generasjonen. Spørsmålet er kanskje bare hvor langt denne trenden kan gå før den begynner å spise av Pentium 4-salget.

Flere detaljer og pekere finnes i prisguiden. Verken pris eller tilgjengelighet er kjent i skrivende stund.

(Kilder: Anandtech, DFI)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen