Pentax SLR med CCD-stabilisator

Alternativ tekst mangler

Pentax har lansert K100D og K110D. De har med andre ord gått vekk fra *ist-benevningen, og det er det vel ingen som gråter for. Det var vanskelig å vite hvordan man skulle uttale, og Pentax fikk en del pepper for det. K-benevningen indikerer kompatibilitet med deres egen K-fatning, og det er nok en lurere vei å gå.

Kameraene er svært like, med 6 megapiksler på en APS-C CCD-sensor. De har med andre ord motstått fristelsen til å øke oppløsningen. ISO-verdien kan settes helt opp til 3200, og med dagens støyfjerningsteknologi, bør det kunne gi akseptable resultater, særlig med såpass moderat oppløsning.

Begge modellene har 11 fokuspunkter, og har fått en2,5 tommers LCD-skjerm. Forskjellen på modellene er at K100D har bildestabilisator på CCD-elementet. Pentax hevder i pressemeldingen at dette er noe de har utviklet selv, men løsningen likner veldig på Konica Minolta sin løsning. Akkurat hvem som har utvikler hva, vet vi ikke med sikkerhet, men vi hilser denne funksjonen velkommen.

Kameraene er relativt kompakte og lette, men bildtestabiliseringen veier litt, så K100D er noe tyngre enn K110D, og veier 560g, mot K110D’s beskjedne 485g

Dette er kameraer i lavprissegmentet, og er sammenliknbare med Canon EOS 350D og Nikon D50. K100D, med bildestabilisator får en forventet pris på 7000,- inkludert smc-DA18-55mm kitobjektiv, men vi forventer lavere gatepriser. K100D blir tilgjengelige i august, mens K110D ikke ventes før i september.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen