Pentax slipper ultrazoom

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Takket være en årvåken leser har Akam fått tilgang på en pressemelding fra Pentax som ved en feil ble sluppet for tidlig. Pressemeldingen er datert 3 mars og gjelder et ultrazoomkamera fra Pentax, utstyrt med 24x zoom som tilsvarer et brennviddeomfang på 26 mm vidvinkel til hele 624 mm tele. Objektivets blender blir f2.8-5.0, noe som må sies å være ganske så bra.

Kameraet, som får navnet X70, ser også ut til å få 12 megapikslers oppløsning, samt ekte sensorstabilisering, som vi kjenner den fra andre ultrazoomer i samme klasse. Tempoet er også på plass, og X70 skal klare opp til 11 bilder i sekundet, i opp til 21 bilder, men i oppløsning som er begrenset til 5 megapiksler. Filmopptak er også mulig, i 720p (1280 x 720 piksler), med 15 bilder per sekund. Også filmmoduset har fått sin stabilisering, men denne er programvarebasert og vil gjøre kameraets synsfelt noe smalere enn normalt, siden det bruker pikslene i kanten på brikken til stabiliseringen.

X70 får naturligvis en elektronisk søker, og i tillegg finner vi en skjerm på 2,7 tommer (dvs 6,9 cm). Ansiktsdetektering har det selvsagt også fått, og denne sies å skulle kunne oppdage opp til 32 ansikter på 0,03 sekunder. Skulle holde det.

Mye tyder på at dette kameraet vil føye seg pent inn i rekken av eksisterende ultrazoomer med 20x zoom eller mer, men det som er interessant her er at det kommer fra Pentax, som ikke akkurat har lang tradisjon for slikt. Dette, pluss det faktum at Pentax i det siste har sluppet mer interessante kompaktnyheter enn de har pleid, kan tyde på at Pentax ønsker mer enn en fot å stå på, og satser for å oppnå det.

Tilgjengelighet er ennå uvisst, men X70 finnes allerede i sortimentet til B&H, til en pris på $399.95.

Om du ønsker det kan du hente pressemeldingen på Akams server.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen