Pentax selges til Ricoh

Overtar selskapet i oktober

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hoya Corporation, selskapet som eier Pentax har i disse dager kunngjort at de vil selge Pentax` virksomhet til elektronikkgiganten Ricoh. Avtalen skal tre i kraft 1. oktober 2011 og prisen for overtakelsen skal være rundt 78 millioner engelske pund, melder amateurphotographer.co.uk

Pentax er, sammenlignet med de store kameraprodusentene, et lite kameraselskap. Selskapets globale markedsandel i fjor, var på bare 1,5 prosent, ifølge IDC. Likevel hindret det ikke Ricoh å kjøpe opp selskapet. Ricoh produserer hovedsakelig kontorprodukter som skrivere, kopimaskiner og telefaksmaskiner. De har lenge også hatt egne kameraer, men ønsker ved kjøpet av Pentax, å ta opp kampen om kundene med de største produsentene.

Spesielt med tanke på kameraer med utskiftsbare objektiver, da dette markedet forventes å øke betraktelig de nærmeste årene.

"Ricoh tar det som et viktig initiativ å sikre seg kamerateknologien og salgskanalene holdt av Pentax, til å bane vei for videre utvikling i markedet for digitale kameraer, skriver elektronikkprodusenten i en pressemelding da overtakelsen ble kjent.

Om de i fremtiden velger å bruke Pentax` navn på sine kameraer, eller Ricoh vites ikke med sikkerhet. Ifølge amateurphotographer vil selskapet bruke sitt eget navn på egne kameraer. Sannsnynligheten er vel stor for at Pentax-navnet fortsetter å leve, siden det er mye sterkere innen kamerabransjen enn Ricoh noen sinne har vært.

Selv vil Hoya beholde bruken av Pentax-navnet for produkter som endoskop, laget for det medisinske markedet.

Les også: Pentax Q får plass i lomma

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen