Pentax på hugget

I likhet med en god del andre produsenter, tilbyr også Pentax nå ansiktsgjenkjenning i kameraene sine. Det er en funksjon som kan finne ansiktene i bildet, og så fokusere og eksponere etter disse. Det kan være en nyttig funksjon i mange sammenhenger, selv om de versjonene vi har testet til nå har virket litt uferdige.

Pentax Optio T30
Pentax Optio T30

Begge modellene har fått ISO 3200 som høyeste ISO-verdi. Fra før er det kun noen få modeller fra Fujifilm som har dette. Det er spennende at også kompaktkameraer nå får denne muligheten. Men vi er litt skeptiske. Så høy ISO-verdi må gi mye støy. Fujifilm har til nå ligget et stykke foran konkurrentene på dette området. Enten har Pentax tatt i bruk en helt ny sensor, som ingen andre bruker, eller så kjører de en støyfjerningsalgoritme som vi er redd kan ødelegge mye. Vi tviler på at kameraene kan bruke ISO 3200 til noe fornuftig, men gleder oss hvis vi tar feil.

Mye annet er også likt på begge modellene. De har 7 megapiksler, 3x optisk zoom, følge fokus og begrenset med manuell innstillinger. Dette er typisk pek-og-klikk-kameraer, og er ikke beregnet for entusiastene som skal ha full manuell kontroll.

Optio T30
Pentax Optio T30 er svært likt forgjengeren T20. Det har en 7,6cm ( 3 tommer) LCD-skjerm som dekker det meste av baksiden av kameraet. Pentax kaller den for ”Oversized”. Akkurat hva de mener med det vet jeg ikke, men det kan høres ut som de synes den er for stor. Til tross for den store skjermen, er ikke kameraet noen kjempe. Det måler 9,5x5,7x1,9cm og veier bare 135g inkludert batteri og minnekort. Takk til Pentax som oppgir vekt også inkludert batteri og minne. I mars vil du kunne kjøpe dette kameraet i butikken, og veiledende pris er på 3200,- kroner.

Pentax Optio M30
Pentax Optio M30

Optio M30
Selv om kameraet ikke er veldig mye mindre enn T30, har det et utrolig lekkert design, synes vi. Det er ikke så ofte vi har kunnet si dette om Pentax-kameraer, og det er med glede vi noterer oss at de nå kommer med modeller som tilfredsstiller de forfengelige blant oss. Med 18mm tykkelse (pluss eventuelle deler som stikker litt ut), er dette blant de tynnere kameraene på markedet. Med ellers ganske greie spesifikasjoner, og en hyggelig pris på veiledende 2300,- kroner, kan dette være en interessant modell for mange. M30 er ventet i butikkene i månedsskiftet februar/mars. Vekten er den samme som på T30.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen