Pentax Optio X med vridbart kamerahus

Flere og større bilder i prisguiden

Dette må være et av de mest spennende kameraene vi har sett fra Pentax på lenge. Kameraet er svært lite, men byr på 5 megapiksler oppløsning og 3x optisk zoom. LCD-skjermen på 2 tommer er blant de mest detaljerte på markedet, med hele 211 000 piksler oppløsning. Til gjengjeld finnes det ingen optisk søker.

Det at kamerahuset er todelt og vridbart, gjør at det blir lett å fotografere langs vinkler, noe som kan være kjekt hvis man skal ta bilder over en folkemengde eller ta bilder av en blomst langs bakken.

I forhold til Optio S5i synes vi også at prisen er billig; Optio X koster bare 100 kroner mer.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen fra importøren Fovi AS nedenfor. Spesifikasjoner og høyoppløselige bilder er lagt ut i prisguiden.

Pressemelding

Flere og større bilder i prisguiden

En virkelig innovasjon i design og brukervennlighet

PENTAX OptioX, et kompakt digitalkamera, delt i to for mer enn dobbelt fleksibilitet. Dreibart objektiv plassert på den ene siden for og en stor LCD monitor på den andre siden, for ekstra tydelig søking og bildevisning PENTAX Corporation er stolt av å introdusere OptioX, et kompakt digitalkamera i helt unik design. Kamerahuset er i delt i to, hvor objektivet er plassert på venstre del og kan dreies 180 grader oppover og 90 grader nedover, for å tilfredsstille alle ønskelige kameravinkler. På den andre siden finnes en LCD monitor på hele 2” og med 210 000 piksler. OptioX har 5 mill. piksler og 3x optisk zoom, tilsv. 35 – 107mm brennvidde. For ytterligere bekvemmelighet er kamerahuset kun 18mm dypt og er den tynneste av alle Optio modellene. Dette er muliggjort, takket være PENTAX unike ”sliding lens system”, som plasserer hele objektivet inne i kamerahuset så snart kameraet er slått av. Lite og lett, - enkelt å plassere i lomme eller veske.

Flere og større bilder i prisguiden

Takket være en nyutviklet ASIC (spesialutviklet integrert krets) oppnås øket bildekvalitet og prosessering. Dette i tillegg til 5 megapiksler tilfredsstiller brukerens ønske om bildeglede kvalitet. En ny funksjon, ”My Menu”, tillater brukeren å kombinere en gruppe av mye innstillinger og registrere dette som faste valg. Denne funksjonen kan bl.a. benyttes for stillbilder, mens kameraet brukes til videoopptak. I virkeligheten, med så mange muligheter, er OptioX mer et digitalt kamera, det er faktisk et innholdsrikt personlig digitalt verktøy, beregnet for å kunne benyttes overalt – alltid. Nyutviklet formgivning OptioX har en revolusjonerende design, som separerer kamerahuset i to forskjellige deler, en og en fast del. Front og bakre panel lekkert utført i aluminiumslegering, mens sidene har kunststoff belegg. Sølv og sort i skjønn forening. Kamera remmen solid festet i stativskruen.

Hovedtrekk;

1. Den unike designen gjør at kamerastandpunktet kan varieres på en rekke forskjellige måter.

2. Den tynneste av alle PENTAX Optio modeller – kun 18mm tykk.

3. Hele 2” høy presisjons LCD monitor med ca. 210 000 bildepunkter.

4. Nyutviklet ASIC (spesialutviklet integrert krets) øker bildekvaliteten og håndterer større datamengder mye hurtigere enn tidligere.

5. Høy bildekvalitet med smc PENTAX optikk og 5.0 mill. bildepunkter

6. Valgfrie brytere for bildeopptak – video og lydopptak gir rasker og enklere funksjonsvalg.

7. Bildeopptak er mulig, samtidig som man samtidig benytter video eller lydopptak. Dette gir raskere og større valgfrihet..

8. Hurtig meny for raske valg av forskjellige funksjoner.

9. Umiddelbart varsel for over eller undereksponerte sener i motivet.

10. Låseknapp for uønsket endring av innstillinger ved opptak eller bildevisning.

11. “My Menu” innstilling, tillater direkte aksess til forhåndsinnstilte funksjoner.

12. 16 forskjellige motivvalg, passende til de fleste fotografiske situasjoner

13. OptioX er utstyrt med en PC/kamera funksjon, som tillater brukeren direkte video chat, i Windows Messenger 5.0 og Windows XP/SP1, og som videophone.

14. Øvrige spesifikasjoner:

  1. SD kort plass -(14MB innebygd mine)
  2. Oppladbart lithiumbatteri og docking lader
  3. ACDSee for PENTAXprogramvare
  4. Innebygd blits
  5. Digital zoom 4X
  6. Super makro ned til 6 cm fra motivet

Leveringstid: Oktober 2004
Prisantydning: ca. 5.000,- veil. ink. mva.

Ønskes ytterligere opplysninger, ta kontakt;
Fovi AS Tlf.: 22 58 80 80 e-post: post@pentax.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen