PENTAX optio S6 med god LCD-skjerm

Se større bilder i produktguiden

2,5 tommers høyoppløselig LCD-skjerm
Det som særlig vekker oppmerksomhet med det nye kameraet er den store 2,5 tommers skjermen. Ikke fordi den i størrelse er noe særsyn lengre, men det på grunn av oppløsningen, som er på hele 232 000 piksler. Endelig har noen hørt på vårt evige mas om høyere oppløsning. Dette betyr at man kan bruke skjermen til å kontrollere skarphet på et bilde man har tatt. I tillegg skal skjermen ha gode egenskaper i dårlig lys, på grunn av et spesielt antirefleksbelegg og bakgrunnsbelysning. Vi ser gjerne at andre produsenter følger dette eksempelet, og lager store, høyoppløselige LCD-skjermer.

Videofunksjon med bildestabilisator
Som vanlig på nyere digitalkameraer, kan Optio S6 ta opp i VGA-kvalitet (640 x 480 piksler), med 30 bilder i sekundet. Det sikrer rimelig bra kvalitet på opptakene. Kameraet benytter DivX MPEG4-formatet til kompresjon av opptakene. Det gjør at opptakene tar mindre plass, og minnekortet blir ikke så fort fullt. Lengden på opptaket begrenses bare av plassen på minnekortet.

I pressemeldingen fra Pentax, nevnes også at videofunksjonen er utstyrt med en ”anti-shake-funksjon”, som skal sikre opptak uten rystelser. Det er ikke nøye beskrevet hvordan den fungerer, men det nevnes at bruk av funksjonen resulterer i et mindre utsnitt enn ved vanlig opptak. Det betyr antakelig at den kan flytte litt på hvert enkelt bilde, slik at det kompenserer for bevegelser i kameraet. Deretter beskjærer den kantene for å få jevne bilder.

Oppløsning
Pentax Optio S6 har, 6 megapiksler, presset inn på en liten 1/2,5 tommers bildesensor. Det får oss til å frykte at bildestøy kan bli et problem på dette kameraet. I den forbindelse er det verdt å merke seg at Pentax har byttet til en ny og forbedret støyfjerningsalgoritme. Pentax er altså klar over problemet. Så gjenstår det å se hva det faktisk har å bety i praksis.

Se større bilder i produktguiden

Optikk
Kameraet er utstyrt med et objektiv med 3x zoom, med brennvidder tilsvarende 37,5-112,5mm. Vidvinkelen er altså ikke noe særlig å skryte av. Lysstyrken på f/2,7 på vidvinkel er god, mens på full tele er den på f/5,2, noe som er godt under gjennomsnittet.

Kameraet benytter Pentax’ sliding lens system, som gjør det mulig å designe mindre objektiver. Det skal bli interessant å se om dette har latt seg gjøre uten for store innvirkninger på den optiske kvaliteten.

Kamerahus
Huset er svært lite, men mål på 85,5 x 53,5 x 19mm, og laget i en aluminiumslegering. Målene er produsentens egne, og må tas med en liten klype salt, da de ofte er noe knappe, og oppgis uten utstikkere som festet til håndleddsrem og liknende.

Kameraet vil bli tilgjengelig i Oktober, og har en veiledende pris på 3500 kroner.
Se de neste sidene for pressemelinger og spesifikasjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen