Pentax Optio S60 lansert

Se større bilder i produktguiden

Så vidt vi kan se er det ikke mye annet enn oppløsningen som skiller disse kameraene. Det enste vi ikke har registrert på forgjengeren er en mulighet for å tilpasse noen av knappene på baksiden av kameraet til eget bruk. Det er en funksjon som gjør kameraet svært brukervennlig, og det skal Pentax ha all ros for.

Men dessverre er det ikke mye mer. Optikken er den samme, med en 3x optisk zoom med brennvidder tilsvarende 35-106mm, f/2,6-4,8. Det er bra på vidvinkel, og ganske moderat på tele.

LCD-skjermen ser ut til å være den samme som før, og dessverre har ikke Pentax gjort noe med oppløsningen, som vi mener fortsatt er alt for lav, med 115000 piksler.

Se større bilder i produktguiden

Siden Pentax har beholdt samme sensorstørrelse som før, men økt oppløsningen, ser vi for oss at det kan bli mer støy på bildene. Men Pentax har endret ISO-verdiene du kan sette fra 80, 100, 200 og 400 til 80, 160, 320 og 400. Det kan bety at de har en kraftigere støyreduksjonsalgoritme, som gjør at bildene får mindre støy enn før, og dermed kan man benytte høyere iso-verdi enn tidligere. Dette gjenstår å få bekreftet.

Det er ikke offentliggjort noen pris eller tidspunkt for når kameraet blir tilgjengelig, men forgjengeren koster nå fra i underkant av 2300 kroner, og vi forventer at den nye modellen ikke blir svært mye dyrere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen