Pentax Optio A30

Sammen med W30 lanserer Pentax også sitt nye kompaktflaggskip, A30. Forgjengeren, A20, ble annonsert så sent som i slutten av august i fjor, og Pentax har vært kjapp i vendingen her med å lansere en oppgradering allerede etter bare ca et halvt år.

På papiret er A30 praktisk talt identisk med Optio A20, som du kan se informasjon om her, og forbedringene synes å hovedsaklig dreie seg om eksisterende funksjonalitet. Samtidig som dette kan synes litt merkelig i utgangspunktet, så registrerer vi det ikke uten en viss glede. At kameraprodusenter nå begynner å finslipe eksisterende funksjoner og optimalisere bildekvalitet fremfor å jage etter stadig flere megapiksler, ofte på bekostning av reell bildekvalitet, ser vi som utelukkende positivt.

Funksjonene som har blitt oppgradert inkluderer blant annet bildestabilisatoren, som i motsetning til Pentax' speilreflekskameraer er piezoelektrisk. A30 har også fått såkalt "Intelligent Zoom", som er en slags forbedring av digital zoom, uten at vi vet nøyaktig hva dette innebærer.

En forskjell som er tydelig, er imidlertid at A30 slippes i svart utførelse, mens A20 var i sølv. I følge Pentax Norge er det en økende etterspørsel etter kameraer i svart utførelse, helt tilbake til 2003.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen