Pentax Optio A20 og M20

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Se større bilde av A20 i produktguiden

Pentax har kastet seg på samme kjøret som så mange andre, og lanserer nå A20, et kamera med 10 megapiksler. Vi vet ikke hvor glade vi er for dette, for med fare for å høres ut som snobber, vil vi påstå at kompaktkameraer ikke trenger så høy oppløsning. Dersom du trenger det, har du så spesielle krav, at du bør bruke speilrefleks, fordi det da er en rekke andre faktorer enn oppløsingen som begrenser bildekvaliteten.

Dessverre er vanlige forbrukere av en annen oppfatning, og synes at flere piksler alltid er bedre. Det gjelder selvfølgelig ikke dere som leser Akam, men jeg tenker på de som ikke gjør det. Så lenge markedet vil ha høyere oppløsing, kommer produsentene til å lansere kameraer med høyere oppløsing.

Optio A20

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av A20 i produktguiden
Men nok om det. Optio A20 er på andre måter et interessant kamera. Det har bildestabilisator på sensoren, ansiktsgjenkjenning på autofokus og eksponering, fjerning av røde øyne etter at bildet er tatt, følgefokus for bevegelige motiver, lukkerprioritet og manuell eksponering.

Det er støtte for de nye SDHC – høykapasitets SD-kortene på over 2GB. Dette er med andre ord et ganske så avansert kamera på mange måter, og bør tilfredsstille de flestes behov. Når alt dette er puttet inn i et ganske stilig lommekamera som er mindre enn de fleste andre på markedet, så blir det plutselig et ganske så spennende alternativ.

Dessverre har all denne funksjonaliteten og oppløsingen gått på bekostning av batterikapasiteten, og kameraet klarer bare 150 bilder på ett batteri. Det er noe av det dårligste vi har sett i år.

Optio A20 blir tilgjengelig i månedsskiftet september/oktober, og får en veiledende pris på 3795,- kroner

Optio M20

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av M20 i produktguiden
M20 er et langt enklere kamera, uten bildestabilisator, og med 7 megapiksler. Men det har fortsatt kjekke funksjoner som aniktsgjenkjenning, følgefokus og støtte for store minnekort. Det har også en del andre spesifikasjoner som er dårligere. Til gjengjeld blir det ganske mye billigere, så dette er et kamera for en helt annen målgruppe. M20 blir tilgjengelig i midten av september, og vil koste under 2000,- i butikkene.

Du kan se en sammenlikning av spesifikasjonene på de to kameraene her.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen