Pentax Optio 50 – Kompakt og rimelig

Se større bilder i produktguiden

Kameraet er rettet mot nybegynnere og andre som ikke ønsker å bruke manuelle kontroller. Det er laget for å være enkelt i bruk, heller enn å gi brukeren mange innstillingsmuligheter.

Pentax har valgt å beholde den optiske søkeren på bekostning av skjermstørrelse. Likevel har de fått plass til en skjerm på 1,8 tommer på denne modellen. For de som foretrekker optisk søker blir utvalget mindre og mindre, da mange produsenter går bort fra det.

Objektivet har en brennvidde tilsvarende 32-96mm. Vi mener dette er en bedre løsning enn 36-108 som en del andre kameraer har. Du vil oftere trenge vidvinkelen enn den ekstra telen. Lysstyrken er omtrent som gjennomsnittet med f/2,8-4,8.

Se større bilder i produktguiden

I likhet med mange andre produsenter har Pentax valgt å bruke standard AA-batterier i denne modellen. Vi liker tanken på at du kan få tak i batterier hvor som helst, og at du uten stor kostnad kan ha med deg ekstrabatterier hvis du går tom. Ulempen har vært at de normalt har mindre kapasitet enn tilsvarende Litium-Ion-batterier. På Optio 50 kommer dette tydelig fram. Pentax sine offisielle tall for batterilevetid på to alkaliske batterier er 80 bilder. Det er lenge siden vi har sett så dårlig batterilevetid på et kamera. Når batteriene er såpass store, og veier såpass mye som de gjør, kan man lure på hvorfor de har valgt denne løsningen. Det gjør det nødvendig å alltid ha med seg minst ett sett med ekstra batterier.

I likhet med nesten alle andre digitalkameraer i dag, støtter det PictBridge, så du kan skrive ut bildene uten å måtte bruke en PC.

Kameraet vil bli tilgjengelig i månedsskiftet mars/april, og har en veiledende pris på 1990,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen