Pentax oppdaterer firmware og software

Pentax K10D har fått skamros for blant annet en utmerket design og ergonomi, og det er gledelig å se at de også i ettertid bryr seg om brukernes behov og ønsker. Det er selvsagt ikke uten en viss grad av egeninteresse de gjør dette - det lønner seg i det lange løp å etablere trofaste og fornøyde kunder - men at det også kommer Pentax-brukere til gode er vel hevet over enhver tvil.

Med versjon 1.20 av firmwaren til Pentax K10D har det ikke kommet noen feilopprettinger, noe som kan tolkes dithen at kameraet nå er kvitt sine siste små anslag av barnesykdommer, men derimot ny funksjonalitet som kan være hendig for de spesielt interesserte. Med denne oppdateringen vil man ved hjelp av Pentax' eget program Remote Assistant 3 kunne fjernstyre kameraet via USB-kabelen koblet til en PC, og benytte såkalte "utvidete funksjoner". Oppdateringen vil si at man nå kan fjernstyre flere kameraer via en og samme PC og laste bildene direkte ned til maskinen mens man fotograferer, samt benytte seg av funksjoner som intervallopptak og noe Pentax kaller "Blub Timer Mode" som vi må noe lattermildt tolke til å skulle bety bulb.

I tillegg til firmwaren og Remote Assistant 3 har Pentax også sluppet nye versjoner av Pentax Photo Browser og Pentax Photo Laboratory, samt programvare som lar deg vise RAW-bilder i PEF-format i Windows Vista uten å måtte gå via et bildebehandlingsprogram. Sistnevnte fungerer kun i 32-bits versjon av Vista og det er hittil ikke kjent om dette kommer til å bli sluppet også i 64-bit versjon.

Her finner du Pentax K10D firmware versjon 1.20.

Her finner du Pentax Remote Assistant v3 for Windows. Mac-versjon vil bli sluppet senere.

Her finner du oppdateringer til Pentax Photo Browser 3 og Pentax Photo Laboratory 3 for Windows og Mac.

Her finner du Pentax RAW codec for 32-bits Windows Vista.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen