Pentax kommer nærmere

Nå med enda lengre zoom.
Nå med enda lengre zoom.

Det ser ikke ut til at vi noen gang får lange nok zoomer. Nå tilbyr omtrent alle produsenter kameraer som både har god vidvinkel og svært lang tele. Hver gang det kommer en oppgradering av en eksisterende modell, får den enda mer tele, og ofte også mer vidvinkel.

Les vår test av ultrazoomkameraer.

I dag er det Pentax sin tur som oppgraderer sin modell til X90, og gir den 26x zoom. Dette er ikke rekord, da det er to modeller som har mer enn dette, men med brennvidder tilsvarende 26-676mm, bør det holde en stund.

Nytt fra forrige modell, er at kameraet har fått elektronisk søker, slik at du kan holde kameraet stødig inntil kroppen mens du fotograferer, og det blir også mye lettere å bruke i vanskelig lys.
Makrofunksjonen er kraftig forbedret, og nå kan du fokusere ned til 1cm avstand.

På toppen av dette har Pentax klart å forbedre baterikapasiteten fra middelmådige 170 bilder på forrige versjon, X70, til akseptable 255 i X90.

Du kan filme i HD720p, og kameraet støtter inntil 11 bilder pr. sekund i seriebildemodus. Dessverre vet vi ikke noe om oppløsningen du da får, eller hvor lange slike serier kan være.
Som seg hør og bør har kameraet bildestabilisator på CCD-brikken og ansiktsgjenkjenning med medfølgende smile-detektor og blunke-detektor.

I april dukker Optio X90 opp i butikkene og får en veiledende pris på 3200 kroner.

Se oversikt over ultrazoomkameraer i denne klassen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen