Pentax K-7 får ny bildebrikke

Pentax K-7 får ny bildebrikke

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at testeksemplarer har blitt sendt til utvalgte testere, lenge etter lansering, og like før vi trodde vi ville se kameraet i butikken, kommer det meldinger om at Pentax setter inn en annen bildebrikke i K-7.

Så sein endring av en så fundamental del i kameraet har vi aldri vært ute for før, og det må regnes som ganske eksepsjonelt.

Uten å vite sikkert hvorfor, antar vi at de har hatt den nye brikken nesten klar, men trodde ikke de ville rekke det til lanseringen, og derfor valgte de først en annen brikke. Når de så fikk den nye klar nesten i tide, velger de å gå for den bedre versjonen allikevel. Men det bør være ganske radikale forbedringer, for dette høres ikke ute som noen billig endring, så sent i prosessen.

Forskjellen er at den nye brikken leser ut signalene gjennom fire kanaler i stedet for to. Det gjør at det kan kjøres separat støyfjerning i hver fargekanal og i luminanskanalen, noe som fører til bedre støyegenskaper.

Ny bildebrikke gir mindre støy.
Ny bildebrikke gir mindre støy.

Det er allerede noen tester ute av dette kameraet, men nå blir jo de ugyldige. Med mindre testene som ligger ute på nettet blir oppdatert med nye testdata, eller det i det minste blir informert om at testen er gjort med den gamle bildebrikken, kan dette lett bli misvisende for leserne.

Men tester som er lagt ut før juli 2009, er gjort med den gamle bildebrikken, og du kan derfor ikke stole helt på resultatene, særlig ikke når det gjelder bildestøy.

Ved lansering, sa den norske importøren at kameraet ville være i butikkene i juli. Nå sier de at de tar sikte på månedsskiftet juli/august, så det kan tyde på at endringen har skapt en forsinkelse. Men får du et bedre kamera av det, vil vi hevde at det er verdt et par ukers forsinkelse.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen