Pentax får den smarteste batteriløsningen

Pentax K-r.
Pentax K-r.

Etter å ha lest pressemelding fra Pentax, leter vi fortsatt etter de store nyhetene, så vi tar en telefon til den norske importøren, Focus Nordig og spør, og får avslørt et par interessante nyheter.

Selv om oppløsningen på drøye 12 megapiksler er beholdt, har kameraet fått ny CMOS bildebrikke. Pentax har dessverre ikke offentliggjort mange detaljer om hva som er nytt, men vi ser at høyeste ISO-verdi er økt til vanvittige 25600, og kan derfor anta at den gir mindre støy enn den gamle. Pentax har lovet mer informasjon etter hvert, men det kommer ikke i tide til denne artikkelen.

En annen spennende nyhet er at K-r har markedets smarteste batterisystem. Tidligere har disse modellene fra Pentax brukt AA-batterier, noe som er lett tilgjengelig, så du slipper å gå tom for batteri. Ulempen har vært at vanlige AA-batterier gir mindre størm i forhold til størrelse og vekt enn litium-ion-batterier. Nå får du både i pose og sekk ved at det følger med et litium-ion-batteri, men hvis det går tomt, kan du sette inn fire AA-batterier i stedet. Dermed har du alltid den beste løsningen, og du slipper i praksis å kjøpe et ekstra, dyrt originalbatteri for å ha hvis hovedbatteriet går tomt. Meget bra!

Større og bedre skjerm er en velkommen forbedring.
Større og bedre skjerm er en velkommen forbedring.

LCD-skjermen har blitt større og bedre, og er nå på 7,6cm (3 tommer) med en oppløsning på 920 000 punkter (VGA). Det er samme nivå som de fleste andre kameaer har i dag.
Seriebildehastigheten er oppe i 6 bilder pr. sekund. Det er antakelig det raskeste i klassen akkurat nå. Denne hastigheten kan kameraet holde i 25 bilder i JPG eller 12 bilder i RAW.
Dette var de største nyhetene.  Vi savner mulighet for videoopptak i Full-HD (720/24P er støttet), og vi tror at Pentax trenger ett eller annet som gjør at folk vil velge dem framfor Canon og Nikon. Vi er litt redde for at dette kameraet mangler nettopp noe sånt, men inntil vi får testet det, kan vi ikke si det sikkert. Pentax har overrasket oss før, og kan gjøre det igjen.

Pentax K-r får en veiledende pris på 5999,- når det kommer i butikkene i slutten av oktober. I motsetning til andre produsenter, tilbyr Pentax ofte speilreflekskameraene sine i ulike farger. K-r vil bli tilgjengelig i rødt, hvitt og svart.

Lite og rimelig, men ikke super lysstyrke.
Lite og rimelig, men ikke super lysstyrke.

Nytt normalobjektov
Samtidig med kameraet lanseres også et nytt normalobjektiv. Dette er en 35mm f/2.4 for crop-kameraer, slik som K-r og K-7. Det er lite, relativt lett og rimelig. Det er ingen grunn til at det ikke skal gi utmerket bildekvalitet (selv om vi ikke har testet det og kan si noe sikkert om det), da dette er en veldig enkel design.

Største blender er relativt beskjedne f/2.4. Dette bidrar naturligvis til å holde størrelse, vekt og pris nede, og i kombinasjon med det nye K-r, bør dette være en utmerket kompanjong. Mange kjøper bare kit-objektivet og får ikke utnyttet kameraets potensial. Med et rimelig fastobjektiv, er det mye lettere for folk å investere i optikk, og dermed få mer utav kameraet sitt. Om Pentax hadde valgt å gi det f/1.8 i stedet, ville ikke gjort objektivet veldig mye større eller dyrere nødvendigvis.

Pentax smc DA 35mm F2.4 AL blir tilgjengelig samtidig med K-r, og veiledende pris er 1999,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen