Artikkeltopp

Pentax åpner dørene

Pentax presenterte i dag tre nye objektiver til deres digitale speilreflekskameraer, derav to nye objektiver i DA*-serien. Alle tre ser ut til å være av høy kvalitet, og retter seg mot entusiastene og proffene som benytter Pentax.

DA* 55mm f/1.4 blir en crop-versjon av den meget populære portrettbrennvidden på fullformat, 85mm. Lite informasjon ligger ute om dette objektivet, men siden det er i DA*-serien vil trolig kvaliteten både på konstruksjon og i optikk være i toppklasse! Det har ultrasonisk motor innebygget, Pentax kaller sitt system SDM, og gir nærmest lydløs og behagelig autofokus. Det er ikke klart om dette objektivet vil ha værtetning som de andre objektivene i DA*-serien, men vi utelukker det ikke. Leveringsdato og pris er foreløpig ukjent.

Det andre DA*-objektivet, har vi hørt om før, og vil gi et behagelig brennviddeomfang på 60-250mm, tilsvarende 90-375mm i 35mm-ekvivalent. Største blender er fast f/4 gjennom hele området, hvilket må sies å være meget bra. SDM er "selvfølgelig" på plass i dette objektivet også, og det har intern fokus, slik at det ikke utvider seg ved fokusering. Det skal være værtettet på lik linje med DA* 16-50 f/2.8 og 50-135 f/2.8, og tåler med andre ord en dusj. Er nok mang en Pentax/Samsung-bruker som ønsker seg dette objektivet! Leveringsdato er ikke fastsatt, men det blir trolig til sommeren en gang. Pris er foreløpig ukjent.

Det siste objektivet i denne lanseringen, ser ut til å bli i den øvre delen av DA-serien, med et respektabelt brennviddeomfang fra 17-70mm og med fast blender på f/4. Vi vet ikke mye om dette objektivet heller, men det er såvidt undertegnede er kjent med det første objektivet i DA-serien med SDM, og det har også intern fokus. Noen har spekulert i værtetning på dette objektivet også, men det har vi ikke fått bekreftet i dagens pressemelding. Det er dog ikke avkreftet heller. Prisen er ukjent, men blir den ikke altfor høy, vil nok dette bli et svært populært objektiv! Levering skjer til sommeren, men nærmere dato er ikke satt.

Pentax er litt annerledes enn de andre produsentene, som ofte holder tilbake sine hemmeligheter i det lengste. Pentax på sin side, presenterer gjerne veivalget sitt i god tid, og justerer det heller når det blir forandringer. Sammen med dagens objektivpresentasjon, la de også frem sitt nye roadmap for den nærmeste fremtiden, og vi ser at det er flere spennende nyheter i vente, bl.a. har det dukket opp en DA* 30mm SDM. Vi vet ikke noe mer om den, men gleder oss til å se hva fremtiden bringer for Pentax!

Trykk på bildet for å åpne Pentax roadmap. NB! Ekstern link
Trykk på bildet for å åpne Pentax roadmap. NB! Ekstern link

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen