Pentax-tøffingene blir enda tøffere

Pentax-tøffingene blir enda tøffere

Men det er ikke den eneste forbedringen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dessverre er det ikke alt som ble sluppet på CP+ i forrige uke vi har rukket å skrive om ennå, og noe av det er nyheten om at Pentax har oppgradert sine tøffingkompakter med en enda mer robust utgave. Siden forgjengerne het WG-1 og WG-1 GPS, sier det kanskje seg selv at nykomlingene heter henholdsvis WG-2 og WG-2 GPS.

Som før er det snakk om to varianter av ett og samme kamera, der den ene har GPS innebygget mens den andre ikke har det. GPS-enheten skal for øvrig være nyutviklet og skal kunne holde styr på fotografens bevegelser i tillegg til å registrere hvor bildene er tatt. Den sørger også for å automatisk justere kameraets klokke til lokal tid der kameraet måtte befinne seg.

Hvor du før kunne ta WG-1 med deg ned til 10 meters dyp, kan du nå trygt ta med deg WG-2 ned til 12 meter. Ikke all verdens av endring, kanskje, men det går da i riktig retning i alle fall. Foruten en dybde på 12 mjeter skal WG-2-kameraene også tåle -10 grader C, fall fra halvannen meters høyde, og trykk på 100 kg. De fleste av oss kan altså stå på kompaktkameraert uten å skade det.

Inni kameraene finner man en 16 megapikslers bakbelyst bildebrikke, denne gangen av CMOS-typen, som for de innvidde også betyr at kameraet nå også har fått videoopptak i FullHD, det vil si 1920 x 1080 i 30 bilder per sekund, progressivt. Høyeste ISO blir 6400, mens laveste blir 125, mot 80 i WG-1.

Optisk tilbyr kameraet akkurat det samme som forrige versjon, dvs tilsvarende 28-140 mm med blender f/3.5-5.5, men skjermen har blitt 3" (7.6 cm) og er dermed litt større enn før. I tillegg har skjermoppløsningen blitt doblet, til 460 000 bildepunkter.

Som før har også kameraene det Pentax kaller digitalt mikroskop, det vil si et nærfokusmodus der motivet lyses opp av en ring av LEDer som sitter rundt objektivet. En kjekk funksjon i et kamera som dette, og absolutt noe andre produsenter også burde vurdere. Dessverre er det imidlertid ingen fysisk bildestabilisator å spore i disse kameraene, verken i optikken eller på bildebrikken.

Den ekstra robustheten kommer ikke uten en pris, og WG-2 er ventelig blitt litt større og tyngre enn forgjengerne. Drøye 40 gram har GPS-versjonen lagt på seg siden sist.

Pentax Optio WG-2 GPS blir tilgjengelig i mars til en veiledende pris på rundt kr 2900.
Pentax Optio WG-2 blir tilgjengelig i mars til en veiledende pris på rundt kr 2500.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen