Pentax-klone fra Samsung

Samsung GX-10
Se større bilde i Produktguiden

Samsung forsøker tydeligvis å etablere seg på det digitale speilrefleksmarkedet, men uten å måtte bruke store pengesummer på utvikling. Kameraene lages derfor av Pentax, men utstyres med Samsungs logo. Samsungs nye digitale speilrefleks GX-10 er derfor så vidt vi vet identisk med Pentax K10D i innmaten, men at Samsung velger å vektlegge andre ting i sin pressemelding gjør at vi lurer på om ikke firmwaren er en annen.

GX-10 sies blant annet å ha samme bildestabilisator som Pentax K10D, men med mulighet for å legge inn objektivdata manuelt, slik at den også vil fungere med gamle manuellfokusobjektiver. Dette er en mulighet som Pentax ikke nevner i sin pressemelding, og som vi lurer på om er Samsungs idè. På den annen side nevner ikke Samsung kameraets evne til å ta bilder med 22-bits fargedybde, som er noe av det Pentax hyper mest i sin pressemelding. En annen indikasjon på at det kan være forskjeller i firmwaren på kameraene er at Samsung-versjonen har oppgitt buffer på ni RAW-bilder mens Pentaxen har ti. Dette kan imidlertid også skyldes forskjellige valg mht formulering og sikkerhetsmarginer.

Samsung har samtidig lansert fem objektiver med Pentax-fatning. Det er Pentax som har utviklet og produsert disse også. Objektivene er som følger:

  • 10-17mm fisheye-zoom f3.5-4.5
  • Ultra-vidvinkelzoom 12-24mm f4
  • Vidvinkelzoom 16-45mm f4
  • Vidvinkel fast 35mm f2
  • Macro 100mm f2.8
    • Oppdatering:

      Pentax K10D har selvsegt også mulighet til å legge inn objektivdata manuelt, i likhet med Samsung GX-10. Dette var jeg ikke klar over da nyheten ble skrevet, og jeg beklager eventuelle misforståelser som følge av dette.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen