Pengespill blir bærbart

Flere av de store spillselskapene i Danmark har begynt å satse på pokerspill på mobiltelefoner. Dansk Tipstjeneste følger med på konkurrentenes mobilsatsing, men har per i dag ingen planer om å lansere en lignende tjeneste.

Fra pc til mobil
Til nå har online pokerspill vært forbeholdt PC-brukere som spiller på internasjonale sider, som har spesialisert seg på gambling. Fra og med denne uken tilbyr Pokerroom.com danskene pokerspill på mobiltelefonene. Men Pokerroom.com får ikke ha markedet alene særlig lenge, flere aktører, som for eksempel Ladbrokes.com, er på vei med egne mobile pokerspill.

Ladbrokes sies å være verdens største spilleselskap i verden. De har vært i forkant med spilletjenestene sine, og vil nå innta mobilbrukernes lommebøker.

- Vi kan ikke sitte rolig å se på når konkurrenten satser på dette. Vi er ikke nummer èn lenge hvis vi ikke følger våre konkurrenter. Mobiltelefoner er det neste satsningsområdet for Ladbrokes, sier Richard Funch, direktør i Ladbrokes i Danmark, og bekumrer seg lite om det stadig voksende antallet av spilleavhengige rundt om i verden.

Richard Funch tviler på at danske politikere har noen muligheter til å begrense utbredelsen av denne typen tjenester.

- Gambling på mobiltelefoner vil i løpet av de neste årene bli like utbredt som gambling på nettet, sier Richard Funch. En av fordelene med denne spillevarianten er at virksomheten bare kan flyttes til en utenlandst server hvis det skulle oppstå konfliket med loven i landet der tjenesten leveres.

- Vi satser på å holde på forspranget vi har opparbeidet oss, og satser på at tjenestene vi har å tilby vil tiltrekke seg både nye og gamle brukere før noen andre starter en lignende tjeneste, sier Ira Gladnikoff, som er sjef i Pokerrom.com

Ifølge bedriftens egne opplysninger er Pokerroom.com verdens femte største ”poker-på-nettet” med 3,5 millioner brukere i 120 land.

Dansk Tipstjeneste følger utviklingen med gambling over mobiltelefonen nøye.

-Inntil videre har styret sagt at vi skal avvente situasjonen når det gjelder pengespill på mobiltelefoner. Vi ser på om denne typen spilltjenester blir populært. Samtidig vil vi avvente uttalelser fra politikerne om dette skal være et satsningsområde for oss, sier Thomas Rørsig, informasjonssjef i Dansk Tipstjeneste.

I Norge kan man allerede spille på hester via mobiltelefonen, men det ser ikke ut til at det vil bli et bredere utvalg av spilletjenester - først og fremst på grunn av de strenge reguleringene for pengespill som finnes her i landet. Dette er etter vår mening like greit.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen