Pek, zoom og surf

Man kan ane kloremerker på mangt et klokt hode om dagen. Det skyldes at nevnte hoder kløs av eiere som ønsker å finne ut hvordan du kan fristes til å surfe mer med mobilen din.

Utfordringen er å få stappet opplevelsen du har på datamaskinen inn i en liten mobiltelefon, uten at det går utover nytten av og gleden ved surfingen.

Noen mener svaret er Operas nettlesere for mobiltelefoner, andre sverger til wap. Det nye selskapet Zenzui mener løsningen er en ganske annen.

Trykk og surf

Løsningen baserer seg på ikoner, ikoner og atter ikoner.

Forestill deg at skjermen på telefonen din fylles med fire rekker med fire ikoner i hver rekke. Ikonene grupperes i grupper på fire, slik at du ved å klikke på gruppe 1 zoomer deg inn på de fire ikonene som tilhører gruppen.

Kanskje er dette nyhetsgruppen din. Da kan vi forestille oss at de fire ikonene du nå har fått opp i stort format leder deg til henholdsvis Dagbladet, VG, Mobilen.no og NRK.

36 rekker

I en pressemelding fra Zenzui heter det at systemet kan håndtere inntil 36 ulike ikonrekker. Det vites ikke om dette betyr at man totalt kan ha 36 ganger 36 ikoner på skjermen, men tanken er nærliggende.

Uansett er det lagt opp til at brukerne skal personifisere ikonene sine og fylle skjermen med det som smaker dem best på nettet.

Både ved første og andre øyekast tiltales vi av utseendet på løsningen. Skrytevideoen fra Zenzui pirrer i hvert fall såpass at vi håper vi får se løsningen i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen