PDF blir standardisert?

Adobes Portable Document Format (PDF) er i dag såpass mye brukt at formatet nærmest kan betraktes som en uoffisiell standard.

Nå skal imidlertid Adobe prøve å få PDF standardisert på ordentlig, og har i den forbindelse sendt et forslag til organisajonen Enterprise Content Management Association (AIIM) om å gjøre den fulle PDF 1.7-spesifikasjonen til en ISO-standard.

Hensikten med en eventuell standardisering av PDF er å forsikre seg om at PDF-dokumenter fortsetter å være like populære i fremtiden som de er i dag. Adobe frykter nemlig sterkere konkurranse.

PDF-formatet er jo dag truet av det nye XPS-formatet fra Microsoft, men Adobe har truet med søksmål dersom Office 2007 får PDF-støtte. Derfor har Microsoft nå fjernet en "Lagre som PDF"-mulighet i den nye Office-pakken.

Det skal allerede finnes to ISO-standarder som er basert på PDF-formatet, nemlig PDF/Archive (PDF/A) og PDF/Exchange (PDF/X). To PDF-formater i tillegg er nå foreslåtte som ISO-standarder, nemlig er PDF for Engineering (PDF/E) og PDF for Universal Access (PDF/UA).

Les pressemeldingen fra AIIM.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen