Test

PDF-lesere

Introduksjon

Kanskje det viktigste programmet, etter en nettleser, er en PDF-leser. Dette formatet er blitt såpass vanlig i informasjonsformidling, at mange av oss vil føle oss handikappet uten et slikt program.

Hvorfor er Adobe Reader populær?

Adobe Reader er nok den PDF-leseren som er mest brukt, men ikke nødvendigvis fordi den er det beste programmet for et slikt bruk. Det var Adobe som lanserte PDF-formatet i 1993. PDF var opprinnelig lukket format, men ble ISO-standard i 2008.

Mange som legger ut PDF-filer på nettet, foreslår Adobe Reader av gammel vane, enten fordi mange andre gjør nettopp dette, fordi de ikke vet om alternativer eller fordi de ikke bryr seg om å finne frem alternativer.

Hvilket alternativ er best?

Spørsmålet vi skal prøve å svare på i denne testen er: Hvilken PDF-leser er egentlig best? Hvilket av dem er lettest å bruke? Vi tar utgangspunktet i hva som er minst krevende for systemet, og brukervennlighet.

Vi tar en gjennomgang av følgende PDF-lesere:

Det finnes mange flere programmer, både spesifikke PDF-lesere, og programpakker som også kan brukes til å lese PDF-filer. Dessuten har Google en innebygd PDF-leser i flere av sine tjenester. Vi vil imidlertid i denne testen fokusere på fire populære gratisprogrammer som er spesialisert for denne oppgaven, nemlig å lese PDF-filer.

Vi tester ut programmene med en PC med Windows 7, 2.13 GHz prosessor (fire kjerner) og 6 GB minne. For testen bruker flere PDF-filer som varierer i størrelse fra 180 KB til 63 MB.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen